Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolor når framgång genom nära samverkan!

Marita Hilliges, rektor för Högskolan Dalarna, vill flytta Borlängedelen till Falun. Visst ska det utredas först, men hon tycker redan nu att högskolan är för liten för två platser! Stoppa denna synnerligen korkade plan!

Rektorn verkar totalt ha missat att regionala högskolor aldrig kommer att kunna konkurrera i storlek med Uppsala, Lund & Stockholm! Det har aldrig varit meningen och tyder på brist i förståelse.

Här finns fler texter angående eventuell flytt av Högskolan Dalarna från Borlänge till Falun

Regionala högskolor når framgång genom nära samverkan med regionens näringsliv och övriga samhälle – ett samarbete som också lovordas på du.se. Högskolan Dalarna har växt snabbt sedan start 1977 och studenterna får lättare arbete än vid andra högskolor.

Tror rektorn på framgång genom att ge en av de viktigaste samarbetspartnerna, Borlänge kommun, en rejäl käftsmäll? En kommun som starkt bidragit till Högskolan Dalarnas tillkomst och som stöttat Högskolan Dalarna på alla sätt genom åren! Borlänge kommun har till exempel köpt och rustat Högskolan Dalarnas lokaler för över 300 Mkr – mot löfte om långsiktighet.

Vilket bedrägeri och svek! I Borlänge har dessutom Teknikdalen och en Science Park mödosamt byggts upp, för att ha ett nära samarbete mellan näringslivet och Högskolan Dalarna i Borlänge.

De verkar inte viktiga för rektorn, trots allt tal om samarbete, utan överges om inte de också flyttar!

Vad får man då om man slår sönder allt detta som fungerar? Nya lokalbehov och nya studentbostäder i Falun och tomma sådana i Borlänge.

Vilket otroligt slöseri med skattemedel! Nej rektor Marita Hilliges, med så dålig analys är du nog inte lämplig att leda Högskolan Dalarna!

Stoppa rektorns vansinniga skatteslöseri och stolleprov!

Här finns fler texter angående eventuell flytt av Högskolan Dalarna från Borlänge till Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare