Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holm först ut i Cassels

Välkände låtskrivaren, musikern och sångaren Lasse Holm presenterar sitt 50-åriga musikaliska liv i ord och ton när han inleder höstens program i Cassels lördagen den 13 september. Med sig på scenen har han sångerskan Fridha Lundell och pianisten Michael Bäck.

Publiken har förstås att vänta många av Lasse Holms hits. Och här finns lite att ösa ur, som 70 låtar på Svensktoppen och fem vinster i Melodifestivalen.

Senare i samma månad, närmare bestämt den 27 september, presenteras ett program om den amerikanska jazzsångerskan Billie Holiday. Hennes låtar sjungs av Maria Knutsson, som återvänder till Cassels, nu med Billy Heil Quartet.

Söndagen den 5 oktober blir det en musikalisk familjeföreställning under rubriken Sjung med Pettson och Findus. Artister är Sven Hedman och Fanny Wistrand.

Påföljande fredag blir det 50- och 60-talsmusik med Peter Jezewski och hans elvamannaband, som besökte Cassels förra året med en svängig show.

Mer klassiska låtar serveras en vecka senare, då Garry Lee Taylor bjuder på ett Elvis-program. Den helgen blir det dubbla arrangemang. Lördagen den 18 oktober är programmet The Legends tillbaka. Henrik Åberg, Johnny Duvert och Jerry Carlsson sjunger låtar av Elvis Presley, Roy Orbison och Jerry Lee Lewis.

Alice Babs – mamma och idol, är en musikalisk hyllning till en av våra största sångerskor och det är som titeln antyder hennes dotter, Titti Sjöblom, som står på scenen den kvällen uppbackad av sin man, Ehrling Eliasson (sång och gitarr) och Krister Lundkvist (piano).

Den 12 december blir det julkonsert i Cassels. I ensemblen ingår Magnus Johansson och Marcos Ubeda och gästartist är sångerskan Elisa Lindström.