Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är en av de nya ambassadörerna

Mara Maric, Camilla Carlgren Berg och Lotta Sunna. Se där tre tre nya ambassadörer i Dalarna, ambassadörer utsedda för att väcka intresse för entreprenörsskap.

Annons

– Det här är en bekräftelse för mig, säger Mara Maric, som är vd för Orsa Lamellträ AB. Bakom utnämningen står Tillväxtverket, som har utsett 38 företagare i Dalarnas län för kvinnors företagande under åren 2013-2014.
Sammanlagt finns 909 ambassadörer runt om i Sverige.

Ambassadörernas uppgift är att väcka intresse för entreprenörskap men även sprida kunskap om hur det är att starta, driva och utveckla företag genom att berätta sin historia och dela med sig av sina erfarenheter.
Uppdraget som ambassadörer bidrar också till att synliggöra kvinnors företagande och förändra bilden av företagaren.
Anledningen att Mara Maric är vd är att hennes svenske mentor trodde på henne.
– I Sverige måste vi bli bättre på att ta till vara på kompetensen hos människor med utländsk bakgrund, säger hon.
Gunilla Torstensson, programansvarig hos Tillväxtverket tycker att det är fantastiskt att så många företagarkvinnor vill vara med och utveckla entreprenörskapet.
– Det behövs fler förebilder som fler kan identifiera sig med, säger hon i pressmeddelandet.

I Dalarna finns sammanlagt 38 ambassadörer för kvinnors företagande. De övriga två som nämndes inledningsvis – Camilla Carlgren Berg och Lotten Sunna – är vd för Paloma in Sweden AB respektive verksamhetschef och vd för Behandlingshemmet Ulfshyttan.
Sedan starten av ambassadörsprojektet 2008, ingående i regeringsuppdraget Främja kvinnors företagande, har ambassadörerna träffat lite mer än 127 000 personer.