Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är tionde skid-VM-ambassadören

AnnonsHittills har organisationen inför skid-VM om knappt två år utsett ambassadörer som har anknytning till längdskidåkningen. Anna Haag, tävlande för IFK Mora, är en av dem.På tisdagen presenterades Susanna Kallur som ambassadör för VM-tävlingarna i Falun.Hennes skidbakgrund är ganska blygsam, hon åkte förr mest för skoj skull, men VM-tävlingarna i hemstaden är något hon brinner för.– Det är väl därför och för att jag bor i Falun jag blivit utnämnd antar jag, sa hon i samband med en presskonferens hos Svenska Skidförbundet på Lugnet i Falun på onsdagen.
Det faktum att VM avgörs i i Falun, på hemmaplan, är hon säker på kommer att ge positiva effekter. Så var det när friidrotts-EM avgjordes i Göteborg och nu senast inomhus för bara någon månad sedan.– Man får en extra kick av att få tävla på hemmaplan, förklarade hon.Hon bor själv inte långt från Lugnet, promenerar förbi ganska ofta och ser att det byggs och förändras. Ungefär som det också var förra gången världens skidelit gjorde upp om medaljerna i Falun 1993.– Jag minns hur jag såg att infrastrukturen förändrades. På onsdagen presenterades också en ny samarbetspartner inom ramen för Green Advisor till Beyond Skiing.
Det är ÅF, ett teknikkonsultföretag, som går in och har uppgraderat sitt engagemang inför VM till den högsta nivån, Founder, inom företagsnätverket Beyond Skiing.VM-organisationens miljöansvarige, Mats Reutherborg, ser fram emot samarbetet, och ser ÅF som ett bra bollplank inom miljöområdet.– Exempelvis eftersom ÅF redan har stor erfarenhet av sådana här frågor i samband med stora evenemang.Företaget ser inte Green Advisor-samarbetet som något som inte bara kostar pengar.– Vi ser det som en investering och något som stärker vårt varumärke, sa Anders Lundin, ÅF.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se