Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon designar för världskändisar

Lady Gaga är bara en av stjärnorna som bär Anna Karin Karlsson solglasögon. Nästa vecka berättar Anna Karin Karlsson sin historia, som började i Fors.

Annons

Anna Karina Karlsson var 19 år när hon flyttade till London. Av en slump började hon arbeta hos en optiker. När hon flyttade från London 2010 var hon fast i glasögonbranschen och började designa egna solglasögon.

Nu är hon en mycket efterfrågad designer och säljer sina produkter, inte bara i Europa och USA utan också i Ryssland och Kina. Nyligen fick hon tidningen Damernas Världs utmärkelse Guldknappen Accessoar.
Hon har bjudits in av Avesta 2020-projektet Kvinnors företagande. På onsdag kommer hon att berätta om sin fantastiska resa som företagare och designer.
– Fortfarande är det även i Avesta färre kvinnor än män som startar företag. En bra affärsidé kan vara ett alternativ till en anställning om man vågar satsa och ta steget, säger Carina Emtebrink, projektledare för Kvinnors företagande.

Hon har bjudit in Anna Karin Karlsson för att hon ska inspirera andra och också berätta vad som krävs för att man ska starta ett företag. Föreläsningen blir på Verket och inleds med en kvällssoppa.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se