Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill blanda motion och mat

Hon har vunnit flera mästerskap i triathlon och varit med i det svenska landslaget. Hon har även varit förbundskapten åt lands­laget där stjärnskottet och atleten Lisa Nordén medverkat.

Nu ska hon ta träningen till Falun, där alla kan få vara med. Att blanda cykling med en smakupplevelse från lokala företag är en trend som börjar ta fart. Än är det ingen i området som gjort en liknande kombination, men Katarina tror att det nya träningssättet kan vara en start på en rolig motionsvariant. Hon själv upplevde en matcykelrunda när hon semestrade i Italien.
– Det går ut på att du ska motionera, men även få en smakupplevelse och njuta av omgivningarna på samma gång. Cykelrundan är på cirka tre mil och under träningen stannar man till på olika gårdar i området. Där bjuds man på mat, guidade turer och en härlig naturupplevelse, säger Katarina Andersson, som anordnar cykelrundan.

Det är fyra gårdar som kommer besökas under cykelrundan, man stannar till i Nyhyttan, Lunån, Vika och i Gamla Staberg. Den som står för den guidade turen på Gamla Stabergs gård är Lotta Örtendahl.
– Jag kommer berätta om historiken bakom gården och främst om vår barrockträdgård. Jag kommer också gå igenom hur maten här tillverkas och sedan blir det ett litet smakprov. Jag tycker att det här är ett fantastiskt initiativ av Katarina, säger Lotta Örtendahl.

Katarina Andersson är en riktig atlet själv, hon har varit medlem i landslaget för triathlon och även varit förbundskapten för laget. Hon har även vunnit SM i medeldistans och gillar att träna väldigt mycket på fritiden, men för att vara med i cykelmatrundan behöver man inte vara en atlet. Här är alla välkomna.
– Så länge man har en cykel och kan cykla en längre bit, på tre mil så är vem som helst välkomna att delta. Vi kommer cykla i lugn takt och fokusera på att se omgivningarna, det är inte värsta träningspasset direkt, säger Katarina och skrattar.

Cykelrundan arrangeras 25 augusti och för att vara säker på en plats bör man höra av sig till Katarina några dagar i förväg.
– Vi kommer hålla på från klockan 10 till 16-tiden, hittills har jag bara fått positiv respons från omgivningen och jag tror det kan bli riktigt lyckat, säger Katarina Andersson.

Emma Andersson
emma.andersson@daladem.se