Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas de rödgröna på en rejäl tipsvinst?

Jonny Gahnshag (s) och Richard Holmqvist (mp) uttalar sig om Falu kommuns ekonomi. Båda påstår att det går bra och att man har kontroll över ekonomin. Tyvärr är det inte sant.

Förra året drog man över budgeten med nästan 50 miljoner kronor, men räddades genom en återbetalning från en försäkring.

Utan den obudgeterade extrainkomsten hade kommunen gått med förlust 2012.

I år är det ännu värre. Prognosen pekar mot att man drar över budgeten med närmare 60 miljoner kronor. Då är ändå inte alla risker medtagna, exempelvis inte ansvaret för dammar och vattenreglering som de rödgröna har dragit på kommunen. Inte heller full ersättning till friskolorna eller kostnaderna för Folkets Hus finns med i beräkningarna.

När de rödgröna påstår att man har kontroll över ekonomin måste det betyda att man hoppas på en rejäl tipsvinst eller någon annan extrainkomst som inte finns i kommunens budget. För någon kontroll över Falu kommuns kostnader har de inte.

Mikael Rosén (m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel