Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas på besked till våren

Man väntar ännu på bygglov angående Ottilia Adelborgmuseet. Först i vår kan bygglovshandlingarna vara klara.

Det som fattas i dag i Ottilia Adelborgsmuseet är en handikappanpassad hiss till övervåningen. Det är den primära anledningen till att Adelborgs sommarutställning flyttades till Adelborgssalen i Lindberghallen.
Förslagen som låg i utredningen bestod av två alternativ. Dels att ha kvar museet i Gagnef och dels att flytta hela utställningen till Stuggu.
– Det finns ännu inga bygglovshandlingar och nu står vi inför de här två alternativen om nu inte bygglovet går igenom så att vi kan fortsätta att ha utställningen där den alltid funnits, säger Gagnef kommuns kulturchef Liselotte Ingvarsson.

Nu kvarstår frågan om man ska behålla huset och stanna kvar eller flytta den moderna delen av utställningen till Lindberghallen och resterande till Stuggu.
– Mitt förslag ligger på Stuggu. Vi hoppas att beslutet kommer under våren. Som det är nu så står nyttjandeförbudet kvar, säger Ingvarsson.

Under 2009 kom nationella direktiv att allt skulle vara handikappanpassat och det skulle innebära att en hiss skulle installeras till övervåningen på Adelborgsmuseet.
– Problemet är enkelt. Det är inte godkänt som offentlig lokal, säger Ingvarsson.


Christian Larsen