Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppet inte ute för Folkets park

Folkets park i Söderbärke går klädsamt under namnet ”Pärlan vid Barken” och har beskrivits som en av Sveriges vackraste folkparker. Under sommaren har den däremot mer eller mindre legat öde.
– Det har inte gått som vi trodde, säger Håkan Jansson, ordförande i Söderbärkeparkens styrelse.

Med undantag för PRO-danser har det inte varit mycket till aktivitet i Folkets park under sommaren.
Håkan Jansson, och de andra medlemmarna i föreningens styrelse, hade som ambition att hinna få till ett par evenemang och en öppen pub inför denna sommar men utan resultat.
– Vi hade förhoppningar, men vi var för sent ute. Det är svårt att få i gång krögare med så kort varsel så våra försök har liksom inte ­lyckats, säger han och fortsätter:
– Vi har inga större nyheter, det är väldigt tunt och det är vi ledsna för.
Håkan Jansson valdes som ny ordförande i april i år och började jobba aktivt i före­ningen i maj. Och även om ingenting har hunnit genomföras inför denna sommarsäsong klargör han att parken absolut inte är död.
– Ingen får missförstå och tro att vi har lagt oss till ro, den här säsongen är förlorad men nu får vi sätta in siktet på nästa säsong, säger han och berättar att han varit i kontakt med en krögare som eventuellt tar över pubverksamheten nästa säsong.
Jansson säger också att om det inte blir ­aktuellt med någon krögare inför nästa sommar så har de inom styrelsen även tittat på att driva pubverksamheten i egen regi.
– Ambitionen är definitivt att puben ska vara öppen sommartid, från mitten på maj till mitten på augusti om vädret tillåter. Då vill vi köra onsdagar, fredagar och lördagar, kanske med lite lokala trubadurer.
Att ha arrangemang i parken ser han också som en viktig del i att väcka intresset för parken igen, och för att locka besökare.
– Det måste finnas arrange- ­mang, allra helst sommartid när det också är mycket sommargäster, säger han och talar om att kanske ta dit dansband.
– Men det kostar ju en del så då gäller det att folk kommer dit och är villiga att betala.
Styrelsen ska sammanträda nästa vecka och då är tanken att idéer och tankar kring parkens framtida verksamhet ska stötas och blötas.
De vill också höja intresset för parken vintertid, spe­ciellt för Folkets hus.
– Vi måste få lite fart på Folkets hus, kanske kan man ha kursverksamhet, säger Håkan Jansson och framhåller att alla förslag tacksamt tas emot.

Beatrice Åström/DT