Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hosjös sexor är slipade guider – på engelska

Adam Young är universitetsstudent från Quebec. Under måndagen fick han en guidad rundtur på Hosjöskolan av sjätteklassare som är vassa på engelska.

Adam Young studerar utbildning. Just nu är han sig i Sverige för att studera skolor som ägnar sig åt lärande för hållbar utveckling. Hosjöskolan är en sådan skola.
Men väl på plats finns det alltid andra fenomen som också väcker nyfikenhet. Efter en livlig invigning av skolans nya matsal, följer Adam Young sina två guider, Viktor Eriksson och Malte Karlgren från 6B. De går tillsammans mot byggnaden där skolans sexåringar håller till.
– We read to the preschool students, berättar Viktor.
Adam nickar och frågar hur ofta de läser för sexåringarna.
– Every week, säger Viktor.
– One day a week, säger Malte.
Adam undrar hur det är att läsa för sexåringar.
– They are adorable, säger Viktor bestämt.

Skolledningen kallar sina sjätteklassare för Faluns och Dalarnas ambassadörer. De har redan tidigare vid ett flertal tillfällen guidat utländska besökare. Att de blivit rutinerade märks när DD:s fotograf tar bilder och det börjar bli ont om tid.
– Will you please hurry up, säger Viktor och följer upp med ett leende.

John Leander
john.leander@daladem.se