Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstsviten sprack - tappade 1-0

Tre matcher utan förlust.
Sedan sprack Brages höstsvit.
– Vi var tama, säger Bragetränaren Zvezdan Milosevic efter 1–2-förlusten hemma mot Jönköpings Södra.

Annons

Jönköping, som hade mest press på sig, var det något bättre laget i den första halvleken. Brageförsvaret höll dock oftast ihop och hade gästernas attacker under kontroll.

Närmast ett ledningsmål var Jönköping i den 33:e minuten, då Fredric Fendrich träffade stolpen. Jönköping hade ytterligare några halvchanser innan Brage i slutet av första halvlek något oväntat satte 1–0.
– Vi tog ledningen från ingenstans. Inte direkt rättvist, säger Zvezdan Milosevic.
Vänsterbacken Adam Gradén slog ett inlägg som Dragan Kapcevic elegant nickade förbi Södra-målvakten Nicklas Helgesson.
– Alltid skönt att göra mål, sa Kapcevic i halvtid.

Fullträffen var för övrigt Brageanfallarens femte för säsongen. Lika många har Mats Cato Moldskred gjort.
– Förhoppningsvis kan vi göra en bra andra halvlek, fortsatte Kapcevic.
Någon större förändring av matchbilden blev det inte. Jönköping kvitterade tidigt på straff och följde sedan upp med 1–2 i den 70:e minuten.

Tio minuter före segermålet hade Brage sina bästa chanser i halvleken. Inhopparen Johan Persson, som gjorde comeback efter lång skadefrånvaro, träffade ribban från nära håll och i sekvensen efter gick Andreas Ljunggren-Erikssons skott i stolpen.
– Där hade vi tur. Totalt sett tycker jag ändå att vi kontrollerade matchen och vann rättvist, säger Jönköpings tränare, Falubördige Mats Gren.
Jönköping tog i och med segern ett stort steg mot nytt kontrakt i Superettan.

Stefan Ericson/DT