Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade socialchefen till livet

En man boende på Klöverstigen i Borlänge sitter sedan 8 november häktad för att bland annat ha hotat socialchefen i Borlänge till livet.

Mannen som är i 50-årsåldern har den 25 oktober kontaktat socialtjänsten i Borlänge gällande frågor om umgänge med barn. Mannen har med hot om våld via telefon med annan personal sagt att han skulle skära halsen av socialchefen. Och förste socialsekreteraren skulle han söka upp i hemmet och jaga henne och hennes två barn.
Mannen skulle också ha sagt i telefon att han kunde ta sig in i stadshuset och att alla skulle råka illa ut.
Den 1 november ska Borlängebon ha ringt till socialtjänsten och spelat upp ljud från avfyrande automatvapen och sagt att han ägde automatvapen och att han skulle skjuta sig själv, socialchefen och förste socialsekreteraren.
Samma dag ska mannen också ha hotat en kvinna utanför stadshuset på Röda vägen genom att göra en pistolliknande rörelse med avfyrning.

Mannen ska också enligt åtalet ha sökt vård på avdelning 45 (öron-näsa-hals) vid flera tillfällen under tiden mars 2013 – 24 augusti 2013 och hotat en manlig sjuksköterska. Hoten bestod även i det här fallet via telefon där han skulle söka upp sjuksköterskan och döda honom och hans barn. Mannen ska dessutom ha ringt ett stort antal telefonsamtal till personal på avdelning 45 och framfört kränkande yttranden och tillmälen, det hände från mars till 27 augusti.
I samtliga fall förnekar mannen brott.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se