Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotfull 49-åring kvar i häkte

En konspiration av socialtjänstemännen för att sätta dit honom, hävdade 49-åringen om de hot han åtalats för. Och krävde genom försvararen Björn Adolfssons och bli släppt ur häkte.

Misstankar och risk för fortsatt brottslighet kvarstår, konstaterade Falu tingsrätt och sa nej.
49-åringen har den här gången suttit i häkte sedan anhållandet 5 november. Då hade han hotat tre kommunala tjänstemän. Mot en av dem riktade han handen, formad som en pistol, och gjorde en rörelse som om han avfyrat den.
Vilket till och med advokaten medgav vara ett hot om än ett ringa sådant.

I övrigt avfärdades det mesta i åtalet som ”rent snack”. Exempelvis påstådda hot mot personal på Falu lasarett i omgångar mellan mars och 24 augusti. Björn Adolfsson hävdade om inte annat att det saknades hållfast bevisning. När 49-åringen själv fick ordet mumlande han något om att han inte förstod vad det var fråga om.

49-åringen kom till rätten i handbojor. Detta sedan han under åren hotat och angripit personal och till och med själva domstolsbyggnaden i olika processer.
Det började med hot mot hans dåvarande hustru vilket övergick i vårdnadsprocesser som ännu pågår. Hoten mot socialtjänstemännen är en direkt följd av det.
Han har däremellan avtjänat fängelsestraff för misshandel av sin förre advokat och hann bli anhållen för nya hot i fängelset dagarna före frigivning. I samband med den processen gick han lös på inredning och dörr i domstolsbyggnaden.
Nästa fredag ska tingsrätten bestämma längden på det straff 49-åringen kan förväntas få för de nu aktuella brotten.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se