Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hultsfredsfestivalen flyttar till Stockholm

Legendariska Hultsfredsfestivalen lämnar Hultsfred.I stället arrangeras festivalen i Sigtuna kommun i Stockholm den 13-15 juni.Nya namnet blir Hultsfred Stockholm.

De nya arrangörerna FKP Scorpio, som tog över Hultsfredsfestivalen för två år sedan, skriver i ett pressmeddelande att nya Hultsfredsfestivalen kommer att arrangeras på festivalområdet STOXA, en gammal golfbana med öppet grönområde cirka tio kilometer från Arlanda.

– För att tillfredsställa artister, festivalbesökarna och våra egna visioner är det med blandade känslor vi lämnar en legendarisk plats, samtidigt brinner vi av entusiasm över vad vi har framför oss, skriver festivalens pressansvariga Ami Mörén.

Putte Svensson, en av eldsjälarna som startade Hultsfredsfestivalen 1986, har svårt att begripa vad som händer med den klassiska festivalen.

Det är väldigt tråkigt. Jag förstår det inte riktigt, men jag förstår så mycket som att det är pengarna som styr, säger han till TT Spektra och fortsätter:

- Jag tror inte att Scorpio gick in i det här för att hjälpa Hultsfred. De gick in i det här för att de ser en annan affär, de vill etablera sig på den svenska konsertmarknaden.

Några klara band till årets Hultsfred Stockholm är Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy SLim och Phoenix.Jonas Stentäpp
heavy@daladem.se