Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Humor, musik och dans levereras under en tidsresa

RÄTTVIK På lördagskvällen hade musikalen Dance, Dance, Dance premiär efter att i veckan ha repeterat på diverse scener inför publik. När det var skarpt läge på lördagen sköt man också skarpt med en show med dans och musik genom fem årtionden.

Dance, Dance, Dance börjar försynt med ett inledningstal av showens koreograf Emil Bewö där han uppmanar den hundratalet stora publiken att sätta på sina mobiltelefoner efter showen så att folk kan få tag på dom. Publiken förstår den milda piken och sedan bär det av. Tidsenliga kläder från de fem årtiondena är idag inte lätt att få tag på. Innan produktionen pågick ett grävarbete för att få showen så tidsenlig som möjligt.

Bra manus med stor portion humor

Jim och Kerstin Thydén spelar ett par på den vänstra sidan av scenen. För sin oförstående son, spelad av Johannes Thydén, förklarar de bland annat vad en svart/vit TV var för något under tiden då Jims karaktär inte alls förstår att det finns fler kungar i världen förutom Elvis. 40-talet inleds med sången Min soldat och det hela påminner om en revy mellan musikalinslagen. Mellan låtarna förs monologen mellan man, fru och son, där sonen är övertygad om att Twist är en godissort och inte en dans från föräldrarnas ungdom, varefter Let's twist again rusar igång från husbandet.

Fartfylld show

Resan går fort, danserna är många och klädbytena bakom scenen varvas med monolog, musik och sång av Pauline Skött och Maria Jonsson. 25 dansare turas om på scenen där husbandet bestående av David Lundblad, Christian Forsgren, Jesper Julin och Martin Lillberg levererar musikgenrer från ett halvt sekel blandat med de tre huvudrollsinnehavarnas humor som ibland letar sig nedanför bältet.

CHRISTIAN LARSEN
023-476 43 / 070-851 19 00
christian.larsen@daladem.se