Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Humus ordnade stödgala

Annons

Förra året ordnade Amatörteaterföreningen Humus sin första stödgala. Det gjorde att verksamheten kunde fortsätta som tidigare.
– Vi måste få in 70 000 kronor för att klara verksamheten, säger Åke Ljungberg, ordförande i föreningen sedan 1986.

I lördags ordnades den andra stödgalan på Sagateatern där man håller till.
Åke berättar att de kommunala bidragen inte ökar utan ligger kvar på samma nivå.

Även om det inte kom så många personer till lördagens gala så blev det ändå en givande kväll och en hel del klirr i kassan.
Humus är kända för sin barn- och ungdomsverksamhet. I slutet av mars i år firar barnteaterfestivalen 25 år. Den startades 1988 av Christina och Åke Ljungberg i spetsen.
2011 ordnades första Drakenfestivalen som blev en stor succé. Många personer kom då kom till Hedemora för den här festivalen. Idén med teaterfestivalen Draken är att anpassa teater efter allas förutsättningar, inspirera, stötta och ge besökarna en fantastisk upplevelse.

Den 18 oktober öppnar Draken portarna igen för personer med eller utan funktionsnedsättningar.
Under lördagens stödgala blev det många fina musikinslag av alla slag.
Jan ”Näverlappen” Lundström visade hur man spelar på en näverlapp. Stirling Sjöö satte sig vid pianot och spelade inspirerat. Han lär återkomma för en pianokonsert senare.

Josefin Staaf Hästö sjöng till eget spel på piano. Bland annat den egna låten ”Ready to go”.
Andra på scenen var Pia Andersson, Ove Lagerström, Krister Ring, Evelina Berg och Edvin Erlandsson. I gruppen Indiansommar spelade
Mollie Klein, Beatrice Byhlén, Joel Westlund och Simon Kåks.
Jan ”Näverlappen” Lundström fångade kvällens tema med att spela ”En fattig bonddräng”.

Roland Engvall