Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundhägnet – ny grind på plats

Det var i maj som hundhägnet i Smedjebacken invigdes, och bakom står föreningen Happy Dogs hage.

Nu är till slut en riktig grind på plats, men det finns risk för smitningar sedan staket och mark inte möts nere vid bäcken.

Tidningen svängde förbi hägnet under måndagseftermiddagen. Ingen hund syntes till, men det hade sin förklaring sedan den presenning som tillfälligt fungerat som grind gått sönder.

Länge har man väntat på att Komhall ska leverera den grind som utlovats, men det dröjde ända till tisdagen.

– Då kom personal från Komhall med en grind, säger föreningens ordförande Susanne Steen som sedan tillsammans med dottern fick ordna med upphängning av den nya grinden.

Under måndagen sprang tidningen ihop med Carina Hagström när hon var ute på en promenad med sin långhåriga tax Yaya. Carina tycker att idén med ett hundhägn är toppen, men har inte vågat använda det sedan det på några ställen finns glapp mellan mark och staket och där små hundar kan krypa ut.

– Staket når inte ändå ner, säger Carina och förklarar att det är störst problem vid bäcken som går invid hägnet.

– Annars hade det ju varit toppen och jag hade kunnat träna inkallning där. Tanken är jättebra, tycker Carina.

Problemet med att staketet inte går ända ner är ingenting som Susanne Steen vetat om.

– Nej, faktiskt så visste jag ingenting om det och det var inte så staketet blev fastsatt, säger Susanne och spekulerar kring om det kan ha att göra med att det är vått i den delen av hägnet närmast bäcken och om stolparna möjligtvis kan ha tryckts upp i vätan.

– Det är ju inte meningen att någon ska känna att de inte vågar släppa hundarna där, när vi byggde hägnet hade vi alla hundar i åtanke, säger Susanne.

Vad har ni för ambitioner för hägnet framöver?

– Jag personligen har ju naturligtvis önskemål, men mitt intresse är ju inte så mycket för hundar som för projekt. Så egentligen vore det bättre om någon som är mer intresserad av hundar tog min plats som ordförande i föreningen, för jag skulle gärna se att det drevs framåt och att det blev en riktig mötesplats.

Beatrice Åström
beatrice.astrom@dt.se