Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur tar jag mig hem efter teaterbesöket?

Från och med 15 december gäller ny turlista för Dalatrafiks bussar. För boende i Stennäset innebär det en kraftig och oacceptabel försämring.
Information om nyordningen lämnades under senaste veckoslutet i högen med reklam.

Buss 702 hade tidigare Gullnäsgården som sista hållplats men går nu med samma nummer endast till Bojsenburg. En ny busslinje 710 mellan Gullnäs och Falugatan via Lugnetleden har inrättats med syfte, sägs det, att täcka behovet för resande till och från Gullnäs. Men ingen har tagit reda på behovet!

Att många resenärer klivit av bussen från Centrum före Brandkåren och att bussen vissa turer kört med få eller enstaka passagerare den sista kilometern till Gullnäs är inget konstigt. Så länge någon åker med finns ett behov!
För alla busslinjer är det i regel så att bussen töms på passagerare ju närmre sluthållplatsen man kommer.

Färre turer dagtid kan accepteras men sista busstur från Falu centrum kl 20.15 och ändå tidigare lördag och söndag är orimligt! Det omöjliggör alla former av kvällsaktiviteter som ofta startar klockan 19!

En samhällsfunktion som lokal busstrafik i tätort bör gälla alla medborgare och innebära möjlighet att ta sig hem även kvällstid. Stennäset är ett villaområde med boende i alla åldrar, beläget cirka 4 kilometer från Stora Torget i Falun.

Efterlyser en förklaring från ansvariga och vad de tänker göra åt problemet. Ett förslag är att en av 702:ans sena kvällsturer fortsätter ut till Gullnäs eller att Dalatrafik bekostar taxi ev med flera passagerare i samma bil.

Missgynnad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel