Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I år har polisens stålbad lättat

På akuten serveras hembakt till julklappen. Det är Agneta Göransson, verksamhetschef, och övriga i ledningen som bakar. I år har polisens stålbad lättat så deras jultallrik har återvänt efter några nödår. Men julklapp får de inte.

- Julklapp är ingen tradition hos polisen. Vi har inte fått det så länge jag kan minnas och jag har arbetat här i ett 30-tal år, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig.
Att jultallriken återvänt är ett tecken på att stålbadet lättat och det är väldigt positivt, betonar han.
- Vi har dels kapat vår skuld på över 20 miljoner som funnits sedan två år tillbaka och dels har vi en ekonomi i balans.
Personalen har kämpat hårt och är värd all uppmuntran, betonar han.
- Nu kan vi också byta ut en och annan bil och satsa på kompetensutveckling.
Han berättar att enhetscheferna skjutit till 150 kronor per anställd förutom den summa länspolismästaren avsatt.

"I år bör det bli en rejäl jultallrik"I fjol drogs allt utom en gröttallrik in men i år bör det bli en rejäl jultallrik, betonar han.
Det var fullsatt i personalrummet på akuten i Falun i går. Ett 70-tal personer fikade, fick julklapp och lyssnade eller sjöng med när i julsångerna som Lizzy Hahne och Jesper Yvell bjöd på till hans gitarrkomp.
Det fanns allt från wienerbröd och mördegskakor till kokosrutor och chokladbollar på fikabordet.
Susanne Olsson, en av avdelningscheferna, delade ut julklappen och ett personligt julkort modell större med ett tack till personalen.
Monika Sundberg, vårdchef, betonar att det ska vara tanke bakom gåvan.
- Ett år fick personalen välja mellan olika saker på temat friskvård som ryggsäck och värmande fleeceväst. Vi försöker variera oss och hitta något som passar de flesta. Och i år tror jag att alla blir nöjda.Julklapp eller julmat till de anställda:

• Systembolaget Falun; julklapp med tema, det har till exempel varit mat eller hälsa, berättar Margareta Stenström. Men inget som kluckar.


• Lasarettsapoteket Falun; Det blir inget från lagret. I fjol fick personalen välja olika saker från en hemsida, det var populärt, berättar Shadi Hagigi, apotekschef.

• Falu vårdcentral; Personalen på den privata vårdcentralen får present och julmat, berättar Stina von Post, chef, som betonar att det inte är någon skillnad jämfört med när hon var vårdcentralchef i Landstinget.


•Tiskens vårdcentral: En julmiddag är tradition sedan tidigare. Personalen brukar gå ut en fredagskväll, berättar Krister Wahlén, ny vårdcentralchef.

•Akuten Falun: Julklapp värd 300 kronor och hembakt som ledningen bjussar på.

•Grycksbo Paper. Här har de anställda redan fått sin klapp: lax, choklad och bröd, allt lokalproducerat, berättar Marita Trygg, vd-assistent. Klapparna delas ut i samband med en luciatablå som elever från Bjursås högstadium bjuder på.


•Polisen Dalarna; Rejäl jultallrik och gröttallrik från arbetsgivaren samt almenacka från facket.

•Dala-Demokraten: Julklapp, almenacka och julfrukost för totalt drygt 200 kronor.

Fotnot: Samtliga betonar att julmat eller klapp får kosta högst 300 kronor, enligt skattegränsen.KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se