Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag är Open Air Rock Concert på turistgården

I dag arrangeras Open Air Rock Concert på turistgården. Ett arrangemang Kai Kippes hoppas kan bli en årlig tradition.
- Målet är några hundra besökare som kan komma hit och ha det trevligt under en dag, säger han.

När de diskuterade vad de kunde hitta på för att locka fler gäster till turistgården i sommar tänkte Kai Kippes först på en sommarmarknad.
- Men det finns redan så många såna häromkring så vi fick hitta på något annat, berättar han.

Scen på vattnet

Idén om en konsertdag började ta form och idén om en scen i vattnet dök upp. Publiken kan simma runt scenen och få en annorlunda konsertupplevelse.
Fyra artister står på programmet. De tre trubadurerna Bengan, Tompa och Chrille samt Åke ”Saxdals-Elvis” Dahlman, bygdens egen Elvis-imitatör.
När familjen Kippes tog över turistgården 2008 började man renoverat anläggningen som länge stått oanvänd.
I höstas öppnade man restaurangen igen och till lördagens festligheter har man också fått utökat serveringstillstånd för servering nere vid stranden.

Varje år

Kai Kippes hoppas att Open Air Rock Concert ska bli ett årligen återkommande evenemang och han tror inte att målet med ett par hundra besökare är för högt satt.
- Den första lördagen varje månad har vi dans-kvällar och det brukar locka cirka 80 personer, så jag hoppas att vi kan nå ett par hundra, säger Kai Kippes, men tillägger att det står och faller med vilket väder det blir.
Rämshyttans turistgård, som i dag har drygt 50 övernattningsplatser, byggdes 1918 och var då ett av de första vandrarhemmen i Sverige.
ERIK NYHOLM