Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I en affär ska det finnas två vinnare – företagaren Leif hyllar Bjursbanken: "Skönt att sitta ned och diskutera med kunniga personer"

När Bjursås Sparbank startade 1910 var det för att vara en bank för privatspararna, vilket blev en omedelbar succé.
Genom åren har banken också öppnat upp för företag och det har visat sig att även det är mycket uppskattat. Allt fler företagare väljer nu att bli kunder i banken.

I Bjursås Sparbanks totala affärsvolym står privatkunder för 85 procent och företagskunderna för 15 procent och andelen företag växer.

Företagaren Leif Nilsén är entreprenör ut i fingerspetsarna och har ständigt nya projekt på gång. Han driver bland annat Dala Svets & Smide AB och Garageportexperten i Dalarna. Tillsammans med sambon Sofia driver han också Falu emaljskyltar. Det förstnämnda företaget ligger bakom idén om en ny variant av Kårebocken, tillverkad i plåt. Ett projekt som rönt stor uppmärksamhet både i och utanför Dalarna. Leif är en av många kunder i banken.

– Farsan öppnade konto åt mig och på den vägen är det. Man kan säga att anledningen till att det först blev Bjursås Sparbank är nedärvd, men anledningen till att jag är kvar är att det känns tryggt. Jag har förtroende för banken och de som jobbar där. Först var jag privatkund och när jag 1998 startade eget företag var det självklart att jag skulle vara kvar i banken. Varför skulle jag byta? Jag är ju så nöjd, berättar Leif.

Läs mer om hur du smidigt kan bli en företagskund hos Bjursås Sparbank

En styrka i banken som många kunder uppskattar är kombinationen av digitala och analoga tjänster. Många kunder vill kunna besöka sin bank för möten, service och rådgivning. Leif Nilsén är en av dem:

– Jag är kanske lite gammalmodig men jag vill kunna gå in på banken och diskutera. Oavsett om det gäller mina företag eller min och barnens privatekonomi så är det skönt att sitta ned och diskutera med kunniga personer. Det känns som att de på banken alltid tar sig tid, även när jag kontaktar dem och det är snabba puckar. Det är aldrig något strul, det är krångelfritt och det uppskattar jag, säger Leif och fortsätter:

Jag har varit ute och rest mycket i mitt liv och då har det ju hänt att det uppstått bekymmer, någon konstig transaktion eller så. Då har det känts tryggt att bara lyfta luren och ringa banken för att få höra ”Ta det lugnt du, det här fixar vi. Ligg kvar på beachen du.

Ta hand om dig själv, dina anställda och ditt företag med Bjursås Sparbanks pensions- och försäkringslösningar

Företagserbjudandet hos Bjursås Sparbank består av ett brett utbud av produkter och tjänster för företag med syfte att förenkla företagarens vardag. Banken erbjuder rådgivning och skräddarsyr lösningar som passar företagens olika behov inom bland annat finansiering, lönehantering och betalningar.

– Utöver att det är viktigt med förmånliga räntor så är det mycket värt för mig att jag kan använda banken som bollplank. Hur ser de på konjunkturen framåt och är det läge att göra den här investeringen nu? De blir som en affärspartner. Jag har en devis i mina företag och det är att i en affär ska det alltid finnas två vinnare. Så känns det när man har med banken att göra. När man skiljs åt är båda nöjda.

Bjursås Sparbank har företagslån för alla typer av företag, oavsett om du har ett stort bolag eller enskild firma, och institutioner

2020 har varit ett år där Bjursås Sparbank fått mycket uppskattning. Dels visade en riksomfattande kundnöjdhetsundersökning att banken tillsammans med övriga sparbanker har Sveriges mest nöjda kunder och dels är banken nominerad, som ett av fyra företag, till årets varumärke i Dalarna. Hur det går avgörs på Stjärngalan i januari som arrangeras av Dalarna Business.

– För mig är det ju ett jättestarkt varumärke och jag kan verkligen förstå att de har Sveriges nöjdaste kunder. De som jobbar på banken är jordnära och har en okaxig attityd. Det känns som man spelar i samma match, säger Nilsén och fortsätter berätta att han är lite av en ambassadör för Bjursås Sparbank eller Bjursbanken som han själv kallar den:

Jag har många affärskollegor och det blir ju lätt att man pratar om investeringar och rådgivning. Då lyfter jag alltid fördelarna och rekommenderar Bjursbanken.

Leif berättar vidare att han har fler kopplingar till banken än att vara kund.

– Jag är ju byggnadssmed och banken har byggt ut ett antal gånger, och nu bygger man ut igen och då är jag med och river ned den stålstomme jag en gång i slutet på 90-talet satt upp. Det är kul att de satsar och bygger ut. Det stärker ännu mer känslan av att man valt rätt bank, avslutar Leif.

Läs mer om Bjursås Sparbanks digitala lösningar, som gör vardagen mycket enklare

Fakta - Leif Nilsén

● Ålder: 52 år

● Bor: Halva tiden i Bjursås, halva tiden i Falun.

● Yrke: Företagare, driver bland annat Falu emaljskyltar, Garageportexperten i Dalarna och Dala Svets & Smide AB.

● Yrke: Företagare, driver bland annat Dala Svets & Smide AB, Garageportexperten i Dalarna och Falu emaljskyltar (tillsammans med sambon Sofia).

● Intressen: Slappa i husvagnen i Idre, vara på sjön, jaga, resa, åka motorcykel och skoter.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Bjursås Sparbank och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Fler artiklar i
Bjursås Sparbank
ANNONS FRÅN BJURSÅS SPARBANK

I en affär ska det finnas två vinnare – företagaren Leif hyllar Bjursbanken: "Skönt att sitta ned och diskutera med kunniga personer"

När Bjursås Sparbank startade 1910 var det för att vara en bank för privatspararna, vilket blev...
ANNONS FRÅN BJURSÅS SPARBANK

Evelina på Bjursås Sparbank hjälper digitala nybörjare med bankärenden: "Många är nyfikna och vill lära sig"

Året var 1999 och millennieskiftet stod inför dörren när ett tv-team klev in på Bjursåsskolan för...
ANNONS FRÅN BJURSÅS SPARBANK

Tvåhundra år av trygghet – nu firas sparbanksidéns jubileum i Bjursås: "Pengarna stannar i bygden istället för till aktieägare"

Sveriges första sparbank bildades i Göteborg den 28 oktober 1820. Sparbanksidén har alltså levt i...
ANNONS FRÅN BJURSÅS SPARBANK

Sparbankerna har Sveriges nöjdaste kunder – jubel i Bjursås: "Personalen är vårt starka varumärke"

Att kunna stoltsera med epitetet ”Sveriges nöjdaste kunder” är få förunnat. Men för Bjursås...
ANNONS FRÅN BJURSÅS SPARBANK

Från motgång till framgång – så stöttade Bjursås Sparbank anrika Sundborns GoIF: "Otroligt fint initiativ"

Att banken i Bjursås är omtyckt råder det inga tvivel om. En lång tradition av bra lokal service,...
Visa alla artiklar