Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I helgen genomfördes ”Hjärtehoppet”

För 9 år sedan avled 16-åriga Petra Sjöholm hastigt av sjukdom när hon var ute och red. Det inträffade den 14 februari på Alla Hjärtans dag.

Därefter har Säterbygdens Ridklubb tillsammans med Petras familj årligen arrangerat ”Hjärtehoppet”, en hopptävling i kärlekens och hågkomstens tecken.I lördags genomfördes ”Hjärtehoppet” för åttonde gången. Man tävlar i fem olika klasser och i år deltog 19 ryttare.

Bästa hoppare totalt blev Amanda Mathisen på hästen Nadja. Hon fick ta emot Petras minnespris. Det delas ut till den ryttare, som ridit felfritt och fått bästa tiden.
Unga Evelina Kull svarade för en annan fin prestation i ponnyklassen genom att bli både etta och tvåa.
Först red hon ut på sin egen häst Elicia och det skulle bli en andraplacering. Därefter satte hon sig på ridskolans egen häst, Blacky, och vann ponnyklassen.

Både Evelina och Amanda är i stallet nästan varje dag och hjälper till där samt rider.
Även Petra Sjöholm som på det här sättet hedras med ”Hjärtehoppet” var också ofta i stallet och mycket intresserad av hästar.
Amandas pappa, Thom Mathisen, är ridklubbens ordförande.

Roland Engvall