Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll är det sista deltävlingen för Larz-Kristerz i Dansbandskampen

/

Annons

Larz-Kristerz, fenomenet från Älvdalen, spelar upp till dans i Dansbandskampens sista deltävling i kväll. Går de vidare ännu en gång blir det final.
Trond Korsmoe, gitarrist, tycker att det är den mest spännande omgången de ställts inför.

- Det är många namnkunniga nissar med nu. Jag vågar faktiskt inte sia, risken finns att det blir en skräll, att någon av de nya kommer in. Tävlingsinstinkten har väckts i oss, så vi vill inte åka ur nu.
>
Är ni nervösa?
- Ja, det är vi varje gång. Vår inställning är att vi vill ta oss förbi den första gallringen i programmet, att stå och höra namnen räknas upp där är det värsta.
>I veckan kom nyheten att Larz-Kristerz skrivit på kontrakt med Sony/BMG.

Vad innebär skivkontraktet?
- Jätteroligt att det är Sony. De har inte sysslat med dansband tidigare. De kändes jordnära fast de är ett stort bolag. En rimlig gissning är att det kommer en ny skiva första kvartalet nästa år. Det skrivs ett nytt kapitel i vår historia. Men det har hänt så mycket de här två månaderna så det är som en helt ny bok.
>
Vad betyder detta för Älvdalen?
- Stefan (Nykvist, gitarrist) sjöng i kyrkan i veckan, det var fullpackat och 150 personer fick inte plats. Det har nog inte hänt förutÖ Vi har satt Älvdalen på kartan och våra fans har bidragit till att sprida glädje runt omkring sig.
>
Varför är ni så populära?
- JaaaÖ Vi har inte funderat så mycket på det. Förhoppningsvis blir folk underhållna av oss. Det har kanske lyst igenom att vi har roligt när vi spelar. Om publiken går hem med ont i fötterna och ett leende på läpparna är vi nöjda. Vi går ut som nummer fem i kväll, men man kan ringa och rösta redan från det att programmet startar. Om vi gör låten dåligt kan man ju rösta innan man märker det, haha.

>MÄRIT RÖNNOLS
>

Mer läsning

Annons