Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I mål med ny bil – Friberg nöjd trea

Äntligen fick Robin Friberg genomföra en hel tävling i sin nya bil. Och han blev trea i LBC-ruschen i Lima.
– Jag får vara ganska nöjd, sade Ludvikaynglingen.

Annons

Friberg skulle ha debuterat i sin nya Citroën förra helgen men han kom bara 100 meter på grund av tekniska problem. Nu funkade bilen hela tävlingen.

– Det har känts väldigt bra på testerna vi kört men test är test och tävling är tävling. Vi började första sträckan i bra tempo men efter cirka en mil slog vi i bakänden och vallade lite. Jag trodde det skulle gå men nosen drog in i snövallen och vi fick motorstopp. Vi tappade cirka 30 sekunder, sade Friberg och han fortsatte:

– Vi började från noll och byggde upp tempot igen. På sista sträckan kändes det väldigt bra, det finns en väldig potential i bilen. Får vi fler mil i bilen kommer det att bli väldigt bra, sade han.

Den evigt unge Mats Jonsson vann, som vanligt, LBC-ruschen.

– Mats börjar bli gammal men han tillhör fortfarande absoluta Sverigetoppen. Jag hoppades att vara lite närmare honom men allting handlar om att jag har för få mil i bilen, sade Friberg Nästa tävling för Friberg är SM i Sandviken kommande helg.

57-årige Mats Jonsson har tappat räkningen på hur många gånger han vunnit i Lima.

– Tio eller elva gånger, tror jag. Det var tufft i dag, en riktig rolig vintertävling med lite svåra förhållanden. Jag vill inte missa den här tävlingen, det har varit en favorittävling för mig på vintern, sade han.

Hemmaåkaren Andreas Levin överraskade med att bli totalfyra i sin tvåhjulsdrivna bil, och tvåa i klassen.

– Alltid kul när det går bra och de var hårt motstånd i dag, sade han.

Levin tävlar inte så ofta, han håller det på hobbynivå.

– Det är det här med pengar och tid. Det är svårt hinna med allting, jag åker för att det är kul, sade han.

82 förare kom till i årets upplaga av tävlingen, färre än vanligt. Men Lima hade i år konkurrens av bland annat SM-sprinten i Örebro.