Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF Falun bryter allt samarbete med Andréason

Falun har under ett antal år samarbetat med Idrottsarrangören Mats Andréason när det gäller genomförandet av cuper, bland annat AXA Cup vid Kristi Himmelfärdshelgen i maj.
– Det samarbetet är nu brutet, Andréason är skyldig föreningen en stor summa pengar, säger IBF-ordföranden Klas Hedlund.

– Den uppkomna situationen beror på att Mats Andréason är skyldig förenin-gen pengar från AXA Cup, samt att en redovisning om det ekonomiska resultatet från cupen inte föreligger trots upprepade påstötningar, säger Hedlund.

– Detta har gjort att föreningen inte kunnat slutreglera sina ekonomiska delar mot Falu kommun. Och därmed är föreningen satt i en mycket prekär situation, utöver den redan ansträngda ekonomin.
IBF Falun har haft ett möte med Svenska Innebandyförbundet om den uppkomna situationen och bedömer att fortsatt samarbete med Andréason inte är möjligt.

Hur mycket pengar handlar det om?
– Jag vill inte säga några summor, men det handlar om sexsiffriga belopp, säger Klas Hedlund.

Nu i helgen skulle Sportnik Cup ha avgjorts på Lugnet, men IBF Falun hyr inte ut FK-arena till Idrottsarrangören och Svenska Innebandyförbundet sanktionerar heller inte cupen och därmed var det omöjligt att genomföra den.
– Det är fler saker i det här och förbundet var orolig för flera innebandyklubbar. Så vitt jag förstår så kommer Svenska Innebandyförbundet fortsättningsvis inte att sanktionera några cuper som Mats Andréason arrangerar.
– Det här var det sista man ville ha nu, IBF Falun har det tufft nog ändå utan att behöva drabbas av sånt här, säger Klas Hedlund.

Mats Andréason var även med och arrangerade IK Brages fotbollsturnering Dalecarlia Cup i somras.
– Vi har ett helt annat upplägg på vår turnering, där vi själva sköter alla in- och utbetalningar. Mats Andréason har ett konsultuppdrag hos oss och får betalt för att genomföra cupen. Alla pengar går in och ut genom IK Brage, så han är inte skyldig oss några pengar, säger Brage-ordföranden Per Amund Ruth.
DD har sökt Mats Andréason för en kommentar.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se