Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF Falun för starkt för Dalen

IBF Falun lyckades vinna med klara 8–4 över ett svårspelat Dalen och behåller andraplatsen i superligan.
Det var egentligen aldrig någon fara på taket och med lite mer skärpa hade segern kunnat vara något mål större.
– Jag tycker vi fick bättre fart i spelet ju längre matchen led, det är lite så vi vill spela, säger Falutränaren Andreas Lundmark.
– Dalen är ett gediget lag med en tydlig spelidé och det är inte lätt att slå dem. Men jag ville ändå träna på en del saker i den här matchen med tanke på framtiden. Och vi behöver träna på en del saker fortfarande.

Efter en jämn förstaperiod tog Falun tag i matchen i den andra och det såg klart ut med 4–1 efter två perioder.
Men efter två Dalen-mål på knappa 50 sekunder – i minut sex och sju – fram till 4–3 var det plötsligt match igen. Före 4–3 hade Alexander Rudd öppet mål och kunde ha gjort 5–2 men sköt oturligt över, i anfallet efter blev det i stället 4–3.
En viss skillnad det.
Men Falun replikerade snabbt, 40 sekunder efter 4–3 gjorde Mattias Carlgren 5–3. Ett mycket viktigt mål och sedan rann det iväg till 8–4 efter två mål i tom bur sedan Dalen chansat med att ta ut målvakten.

I hemmalaget gjorde backen Emil Johansson debut inför hemmapubliken, han var med mot Mullsjö men det här var första gången han spelade med sitt nya lag på hemmaplan. Och Emil fick krydda sin fina insats med bland annat ett mål.
– Riktigt skönt, men jag får tacka Billy Nilsson för den fina passningen, säger Emil.
– Jag har ju spelat i all-svenskan tidigare och det tar ett tag att komma in i superligans tempo, men jag tycker det har gått bra så här långt. Det har också varit lätt att komma in i gänget och föreningen som tagit emot mig på ett bra sätt.
Förutom Emil Johansson så var det som vanligt förstafemman med Enström, Galante Carlström och Rudd som rörde om bäst.
En klart godkänd insats av Falun med tanke på att två duktiga spelare saknades, Eric Björk var förkyld och Johannes Larsson är avstängd fyra matcher efter en tackling mot Helsingborg.
– Fyra matcher för den förseelsen är ju löjligt, vi har överklagat så får vi se vad det kan ge, säger Johannes Larsson.

Håkan Eriksson


Falun–Dalen 8–4 (1–1, 3–0, 4–3)

Första perioden: 1–0 (0,54) Rasmus Enström (Emil Johansson), 1–1 (2,03) Adam Berglund (Thomas Holmgren).
Andra perioden: 2–1 (2,20) Johannes Skog (Jonas Svahn), 3–1 (5,18) Alexander Galante Carlström, 4–1 (17,01) Alexander Galante Carlström (Billy Nilsson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 4–2 (6,27) Andreas Berglund (Christian Larsson), 4–3 (7,16) Johan Eriksson (Alexander Bodén), 5–3 (7,56) Mattias Carlgren (Billy Nilsson), 6–3 (17,14) Emil Johansson (Billy Nilsson) spel fem mot fyra, 6–4 (17,53) Johan Eriksson (Alexander Bodén), 7–4 (18,43) Adam Fernqvist, mål i tom bur, 8–4 (19,44) Rasmus Enström (Emil Johansson), mål i tom bur.
Skott: 22–24 (6–7, 8–7, 8–10).
Utvisningar, Falun: Mattias Carlgren 2. Dalen: Johan Eriksson 2, Simon Sedin 2, lagstraff 2.
Domare: Glenn Boström och Sven Hammerin, Stockholm.
Publik: 1 084.
Falun: Måns ParsjöTegnér (Johan Rehn) – Emil Johansson, Adam Fernqvist, Alexander Galante Carlström, Alexander Rudd, Rasmus Enström – Mattias Carlgren, Jonas Adriansson, Johannes Skog, Jonas Svahn, Billy Nilsson – Hassan Hajo, Ciya Hajo, Jakob Lundmark – Jonas Carlgren, Johan Tomth.