Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF Falun: ”Har allt att vinna”

– Vi har allt att vinna – inget att förlora.
IBF-tränaren Joachim Paulsen ser idel fördelar med att vara ”underdog” i SM-kvarten.
Dessutom är IKSU, som varit i final hela sju gånger sen 2004, Faluns drömmotståndare.

Säsongens tidigare möten mellan IBF Falun och IKSU visar vilken hög nivå det är på Sveriges damliga när det verkligen vill sig.
Den 21 oktober kunde Falun vända ett underläge med två mål till vinst med 9–8 på hemmaplan.
Tjejerna jobbade stenhårt matchen igenom och visade otrolig vilja, och Joachim Paulsen säger att bortamatchen, då IKSU tog revansch, med 3–2 var minst lika bra.
Fredagen den 15 mars är det dags för IKSU och IBF Falun att mötas igen. Klockan 19.00 börjar den första matchen i bäst av fem i deras kvartsfinalserie.

Att IKSU har historiken på sin sida står klart: de har spelat sju SM-finaler och tagit fyra guld de senaste åtta åren. Men att utgå från ett underläge tycker Joachim Paulsen är bäst. Då slipper det unga Falulaget pressen av att vara favoriter.
– Ingen kan säga att vi gjort bort oss om vi förlorar mot IKSU, så vi ska bara njuta av läget och försöka avdramatisera det. För om allt klaffar är vi riktigt bra, konstaterar han.

Tränarduon med Joachim Paulsen och Peter Hinders hade väntat sig att få möta Djurgården i kvarten, och blev glatt överraskade över att nu få mäta sig mot sin drömmotståndare.
– Historiskt har IKSU varit en bra motståndare för Falun. Vi vet att vi måste ligga på topp.
– De spelar med tre landslagsfemmor och vad vi än möter på plan så är det toppspelare. Vi vet att vi aldrig kan slappna av mot dem och alla i vårt lag vill vinna alla sekvenser och lägen. Det finns inte en tanke på annat, säger Paulsen.
När Falun släpper in mål är det oftast genom kontringar, vilket delvis beror på att de satsat på offensiva backar. Men då blir de också sårbara för att få mål i baken.
– Vi har tagit skott utan täckning bakåt, förklarar Peter Hinders.
Dessa kontringar är något tränarduon försökt komma till rätta med genom att den senaste månaden experimentera med olika formationer.
Nu återstår det att se om IBF:s kvickhet och kämpaglöd kan rå på den norrländska lagmaskinen.
Det vore i så fall inte första gången de ger dem en näsbränna.
För när IKSU gick miste om SM-finalen 2004 var det på grund av att – just det – Falun slog ut dem i semin.

Louise Sundström/DT