Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF Falun vände i tredje – igen

Efter en rejäl urladdning i sista perioden kunde Falun åka hem med tre poäng från Fortnox Arena i Växjö. Segersiffrorna skrevs till 9–8 efter att Växjö haft ledningen med 6-5 efter två perioder.

– I dag var det rena vilda västern. Det small hela tiden. Vi vann dock rättvist till slut, men vi bjöd in Växjö alldeles för enkelt i matchen, sade assisterande tränaren Rickard Hedlund.

Framförallt slarvade Falun i defensiven.

– Grabbarna tog inte jobbet. Det var inte hundra procent och det fuskades betänkligt i markeringen. Vi öppnade oss alldeles för enkelt.

Offensivt var det däremot klart godkänt. Falun stod utan tvekan för grannlåten. Alexander Galante Carlström inledde strålande och stod för tre av de fem första målen.

– I dag var han pigg värre, men bäst på plan var Emil Johansson, sade Hedlund.

Emil var dirigenten bakom vändningen i tredje perioden. Två mål och ett i övrigt mästerligt spel från hans sida gjorde att Falun vände underläge 5–6 till ledning 9–6 en kvart in i tredje perioden.

Växjö chansade och plockade ut sin målvakt och lyckades göra två mål.

– De var aldrig riktigt nära att kvittera, sade Rickard.

Det var andra uddamålsvinsten mot Växjö och precis som hemma vände Falun i tredje.

– Vi har vunnit många matcher i tredje perioden denna säsong. Onekligen en styrka att laget kan lyfta sig när det gäller. Hade vi inte slarvat i defensiven skulle vi ha avgjort långt tidigare, avslutade Rickard Hedlund.