Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF:s första trepoängare i Botkyrkahallen

IBF Falun hänger på topplagen om den åtråvärda fjärdeplatsen i Superligan, detta efter att ha besegrat Balrog i Botkyrkahallen med 7-6.
- Det här var en viktig seger, vi har aldrig tidigare vunnit i den här hallen, säger IBF-tränaren Andreas Lundmark.

- Botkyrkahallen är lite speciell, det är svårt att motivera killarna. Hallen är inte värdig högsta ligan, utan det känns som om man spelar en match på division 3-nivå. Så den här segern var riktigt skön.
Stor matchvinnare i Falun var som så många gånger förr Rasmus Enström som den här gången svarade för två mål och två assist. På den poängskörden gick Rasmus upp i Superligans poängtopp.
- Jättekul, Rasmus är enormt duktig på att hålla i bollen, så vi får tryck i anfallen. Han är oerhört viktig för oss, säger Lundmark.

Tre raka mål

Annars startade inte Falun matchen bra, det såg håglöst ut på alla håll.
- Den första perioden var vår sämsta den här säsongen, vi står ju stilla och då går det inte att spela innebandy. Och jag var rätt arg i paus, så den perioden glömmer vi på en gång.
I inledningen av den andra perioden kom Falun ut som ett nytt lag och vände Balrogs 2-1-ledning till bortaledning med 4-2.
- Vi hade riktigt bra energi i början, men sedan bjuder vi in dem i matchen igen.
- I tredje perioden är det rätt jämnt, men jag tycker det är vi som har de farligaste chanserna, så vi var värda att vinna, säger Andreas Lundmark.
I Falun plussar vi lite extra för kvartetten Mattias Carlgren, Rasmus Enström, Johannes Skog och Daniel Apelqvist. Daniel som fick spela andra halvan av matchen och gjorde det bra på backen ihop med Eric Björk.
Den här segern var Faluns fjärde raka och kommande onsdag är det dags för en ny viktig match då Mattias Helgesson kommer "hem" till Falun med sitt Helsingborg.
HÅKAN ERIKSSON

Balrog–Falun 6–7 (2–1, 3–3, 1–3)
Första perioden: 1–0, 3,34, Mikael Karlsson (Mathias Hagert), 1–1, 16,08, Johannes Skog (Christian Wagneryd), 2–1, 16,32, Christoffer Lindberg (Robin Blank).
Andra perioden: 2–2, 1,01, Johannes Skog (Jonas Adriansson), 2–3, 1,26, Rasmus Enström (Ciya Hajo), 2–4, 6,23, Ciya Hajo (Rasmus Enström), 3–4, 7,47, Kristian Talme (Mikael Karlsson), 4–4, 12,42, Mikael Karlsson (Patrik Sinerius), 5–4, 19,57, Kristian Talme (Mikael Karlsson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 5–5, 4,43, Rasmus Enström (Jakob Lundmark) spel fem mot fyra, 5–6, 15,23, Jakob Lundmark (Rasmus Enström), 5–7, 17,59, Mattias Carlgren (Christian Wagneryd), 6–7, 19,27, Mikael Karlsson (Niclas Ånmark).
Skott: 32–29 (11–10, 8–11, 13–8).
Utvisningar, Balrog: Kristian Talme 2, Mathias Hagert 2, Mikael Karlsson 2. Falun: Mattias Carlgren 2+2.
Domare: Sven Hammerin och Glenn Boström, Stockholm.
Publik: 302.
Falun: Joakim Palmqvist (Johan Rehn) – Mattias Carlgren, Jack Kvist, Rasmus Enström Ciya Hajo, Jakob Lundmark – Eric Björk, Johannes Larsson, Jonas Adrianssson, Christian Wagneryd, Johannes Skog – Alexander Carlström, Micke Norell, Patrik Malmström – Daniel Apelqvist, Ted Åkerberg.