Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idel topprestationer i Charlie Mills

Årets upplaga av Charlie Mills avverkades under gårdagskvällen på Dalatravet Romme. Även om det inte var en publikfest av samma dignitet som i formstora dagar var det ändå en afton som tillhörde en av säsongens toppar.

Inför en i sammanhanget i varje fall anständigt stor publik signerades idel topprestationer. Ändå trots närvaron av artistister i världsklass vill vi framhålla en hemmahäst som kronan på verket.
Den vi tänker på är fyraåriga Rocky Reach som i den varmblodiga delen av Bernth Martinssons lopp höll lekstuga. I sulkyn denna gång syntes Torbjörn Jansson som var mäkta imponerad efter loppet.
– Tränaren lät meddela att det var en riktigt bra häst som jag fick chansen bakom. Ändå måste jag medge att jag blev överraskad i positiv riktning. Det var en sjutusan till springare, menade Jansson som ändå är en härdad man inom sporten och har kört topphästar i långa rader.
Rocky Reach tränas och körs normalt sett av Samuel Rehn och det var väl egentligen inga tankar att han skulle låna ut sitt stalls kommande stjärna.
Ibland blir det dock kollisioner och det var just vad som skedde den här fredagen. Samuel hade nämligen kvalat in till Amatör-SM ett lopp som gick på Åby under lunchen. Det var därmed en omöjlighet att vara på bägge ställena.
Men det skulle bli ännu surare. Samuels åbyvapen Pelas Bengt blev nämligen sjuk och ströks så därmed hade han trots allt kunnat köra.
Jansson var dock en minst sagt fullgod ersättare och det var aldrig något snack om saken. Segern på strålande 1,14,0 var överlägsen. 100.000 kronor var den triumfen värd.
Det var dock idel storlopp under kvällen. Snabbloppert var något extra. På papperet var det vikt åt Daniel Redens duo då med ett extra plus för Shaq Is Back.
Det hela kom dock att avgöra redan från start. Den ledning som man hade väntat sig kunde nämligen loppets favorit inte hålla och därmed var i stort sett chanserna spolierade.
En som däremot inte hade gett upp chanserna var Fredrik B.Larsson som hade Reven d’Amour till start. Denne fick ett avvaktande lopp och när spurtrakan nalkades var det inget snack om saken. Segern blev enkel.
– Gissa om det här var en skön seger. Efter alla bekymmer som vi har haft med honom gav han nu besked om att han är tillbaka igen. Det kan bli riktigt skoj framöver, summerade segerkusken som numera, efter att bröderna Larsson har delat på sig, också står som tränare.
Rommechansen var en gång i tiden ett av de stora fyraåringsloppen vid sidan av insatsloppen. Riktigt samma dignitet har inte loppet längre men det är ändå en eftertraktad titel. Segern denna gång till Bollnäshästen Narold Vox serverades ett drömlopp av Tomas Pettersson.
Vi avslutar med Kajsa Frick som länge har slagit ur underläge men den här kvällen då hon efter ett lopp utvändigt ledaren med Love Lyjam klev fram till seger tog hon också över taktpinnen i körsvensligan.

Lars Lindh