Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idol-hysterin uteblev

Idol-vinnaren Kevin Walker kom till Borlänge och Kupolen för att bjuda på turnépremiär, tillsammans med Erik Rapp.
Men den riktiga Idol-hysterin uteblev.

Kevin Walker, Erik Rapp
Var: Kupolen, Borlänge
När: Fredag 13/12
Publik: Uppskattningsvis cirka 500

Turnépremiär. Första ute-i-landet-uppträdandet efter en kollosalt media-uppmärksammad Idol-säsong. Samt hemma-idolen Erik Rapp. Gratis, utanför Kupolen.
Det borde varit total hysteri, i stil med när Darin kom till Falun för tio år sen och fick tjejerna att grina.
Men det blir ingen sån hysteri alls.

Visst, det är klart att framför allt tjejerna längst fram skriker, men det gör de mest för att presentatören tjatar ungefär 40 gånger i minuten om att de måste skrika.
Men under låtarna (idolerna sjöng två var) känns det faktiskt väldigt dött. Många som står längst fram passar på att prata med varandra och jämföra mobilbilderna de just tagit i stället för att bry sig om musiken.

Inte heller verkar varken Kevin eller Erik speciellt inspirerade. Varken under det korta uppträdandet eller vid signeringen som skapar lång kö på tredje våningen i shoppingcentret.
De ler och säger att det "känns fantastiskt" och allt det där, och Kevin passar på att bjuda på en del handskakning med publiken, men känslan är ändå att de verkar ganska osugna att stå där utanför Kupolen och sjunga till förinspelad musik.

Visserligen är det en vinterkväll med temperatur strax under nollan, men den här uppslutningen och responsen var i mina ögon förvånansvärt liten. Intresset för Idol-artister 2013 verkar lika svalt som det är utanför Kupolen denna kväll.


Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se