Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsledare frias för våld mot bråkiga grannar

En idrottsledare i 40-årsåldern frias av Falu tingsrätt för ett åtal om misshandel av två män i en grannlägenhet. Bråket uppstod när idrottsledaren natten till 4 mars sov över hos sin mor och de klagade på hennes grannars högljudda fest.

Modern hade tidigare på kvällen ringt på, förklarat att hon blev störd och bett grannarna att vara tystare.
När festen fortsatte gick hon och sonen över och vädjade igen. Idrottsledaren åtalades för att ha gett en av männen en spark i magen och den andre ett slag i huvudet.
40-åringen medger att han hållit upp foten mot den som påstod sig ha blivit sparkad liksom att han knuffat undan den andre då han själv angreps.
I detta blir han trodd av Falu tingsrätt som ogillar åtalet med motiveringen att hans invändningar om självförsvar inte kan avfärdas.

De festande har dessutom gett olika versioner av vad som egentligen hände. Slaget mot den andre blev vid rättegången en spark. Eller blev den? Festdeltagarna gav olika versioner vilket bidrar till osäkerheten.

De båda männen som ansett sig misshandlade var dessutom berusade och kan enligt rätten därför såväl ha bidragit till att de rört sig mot idrottsledarens försök att freda sig. I och med friandet faller också ett yrkande om skadestånd från en av männen.

Gubb Jan Stigson