Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuv kunde larmet – stal dagskassa

Glasmästeriet i Gagnef har utsatts för inbrott - igen.
Någon har tagit sig in i kassaskåpet och fått med sig hela dagskassan på 42 000 kronor.

När kassaskåpet köptes för några år sedan försvann en av nycklarna direkt. Sedan dess har den varit på vift.
Vid inbrottet som skedde förra helgen kunde inbrottstjuven vandra rakt in i glasmästeriet – personen hade både nycklar och larmkod.
– Det är känslomässigt väldigt tungt, säger Bengt Kraft, som drivit glasmästeriet sedan 1983. Det är bara sju personer som kan larmkoden.

Inbrottet har skakat om Bengt och hans tre anställda ordentligt.
– Sådant här orsakar så mycket olycka i en liten näringsverksamhet på glesbygden. Nu måste jag byta larmkod och lås överallt. Det kan även äventyra mina anställda, säger han.
– Jag kunde i min vildaste fantasi inte tro att något sådant kunde hända. Konstigt nog litar jag på alla.
Det är inte första gången glasmästeriet utsätts för brott. I början av året slog någon sönder fönstret och tog sig in i köket, och bara en månad senare stals verktyg för 30 000 kronor.

Flera näringsidkare i Gagnef har drabbats av skadegörelse och inbrott de senaste veckorna. Bland andra Salong Monique, Datorverkstaden, Pizzastugan och Dalviks Kvarn.

Lisa Persson/DT