Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektivt Borlänge förlorade

Borlänge Hockey fick på onsdagskvällen för första gången den här säsongen åka från en bortamatch utan poäng.

Det var Lindlöven som besegrade Borlänge med 3–2 (2–2, 1–0, 0–0) i en match där Borlänge under alla tre perioderna hade ett spelövertag. Nu verkar det som om skärpan framför mål har försvunnit under de senaste omgångarna. Skärpan i powerplay har också försvunnit. Visst blev det ett mål den här gången, men det var ändå en för dålig utdelning.
– Det stämmer. Vi hade ett sådant spelövertag, men också målchanser, så att vi borde ha stängt matchen efter två perioder, säger Adam Källberg, en av BHF-tränarna.

Ser man till skottstatistiken för de två första perioderna var hemmaspelarna minst sagt effektiva. Det är inte alltid som skottstatistiken ger den bästa matchbilden, men Borlänge vann skotten i de två första perioderna med 37–10, men var ändå i underläge med 2–3, vittnar det om att Borlänges spelare inte var speciellt effektiva.
– Lindlöven hade ett par skapliga byten i första perioden och gjorde mål båda gångerna, påpekar Källberg.
Enda gången Borlänge var i ledningen var då Dick Ahlström i powerplay ordnade en 2–1-ledning. Men bara dryga minuten senare kvitterade Lindlöven och sex minuter in i andra perioden kom också hemmalagets ledningsmål.
Borlänge vann skotten med 19–2 i andra perioden, men förlorade den ändå.
– De hade bara ett riktigt bra anfall och då gjorde de ett snyggt mål, säger Adam Källberg.

I den sista perioden hände inte speciellt mycket. Domaren Erik Stålhandske hittade inte en enda utvisning.
Visst jagade Borlänge en kvittering, men det lyckades inte. Ett sista försök gjordes när målvakten Jon Baston fick kliva av knappa minuten före slutet. Det gav inget resultat.
– Det är bara att erkänna att vi var ineffektiva. Vi hade ju ett konstant tryck under i stort sett hela matchen och då är det för dåligt när det blev bara två mål, säger Adam Källberg.
– Men vi är ändå på rätt väg även om vi har en del kvar att göra.
Som att göra mål till exempel. I de två senaste matcherna har Borlänge haft 91 avslut på mål, men gjort bara tre mål.
En spelare som får ett plus är andrakedjans Filip Engsundh.

Sven-Erik Karlsson