Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektivt Leksand föll mot Djurgården

Leksand vann skotten med 43–30, men Djurgården vann matchen med 2–1.

Leksands oförmåga framför mål och en stor-spelande Chet Pickard i DIF:s mål var orsaken till att trepoängaren hamnade i Stockholm.

– Djurgården var starkare framför båda målen, det avgör matchen, säger Leksands assisterande tränare Pär Hellenberg.

leksand
– Man kan inte vinna matcher om man bara gör ett mål, men i dag var det en sån dag när pucken inte gick in, konstaterar Mattias Timander, som var en av Leksands bästa spelare.
Leksand kom ut i första perioden, som de avslutade derbymatchen i Globen. Långa stunder bodde Leksand i Djurgårdens zon och stockholmarna blev helt utspelade.

Chanserna avlöste varandra och totalt i den första perioden hade Leksand minst sex-sju klara lägen utöver det mål som Fredrik Händemark sprätte in från nära håll.
– Vi hade bra fart och bra avvägningar och det såg riktigt bra ut. Jag tycker killarna gjorde det riktigt bra. Det var bara målen som saknades, säger Hellenberg.
Men ett hemmamål blev det genom Händemark och då bröt det stora slagsmålet ut.
DIF:s Timmy Pettersson knuffade in Fredrik Händemark i målet och då bröt handgemänget ut och det resulterade i att samtliga tio spelare på banan (utom målvakterna) fick 2+2 minuter för roughing.
Det måste vara unikt, men frågan om det var rätt bedömning av domare Niclas Johansson. Det var ändå DIF som startade slagsmålet och Leksand borde i det läget fått ett powerplay, men Johansson valde lika många utvisningsminuter för båda lagen.

Djurgården kom till spel med flera man borta, bland annat Fredrik Bremberg och Elias Granath. Bara tre femmor med två forwardsavbytare var tillgängliga och med tanke på det gjorde Djurgården en bra kämpainsats som lyckades komma tillbaka efter Leksands anstormning i första perioden.
– Det blev lite rörigt för oss innan matchen, vi visste knappt vilka vi kunde ställa upp med. Men efter första perioden tycker jag det syntes vilket lag som mest behövde poängen, säger Djurgårdens assisterande tränare Mats Bäcklin.
– Vi visste om att inledningen skulle bli försvarsinriktad. Leksand brukar komma ut hårt och köra på och vi får inte igång någonting i den första perioden. I andra tycker jag vi spelar med tålamod och man får tycka vad man vill om kvitteringen var rättvis eller inte. Och i tredje tycker jag vi får matchen dit vi vill, säger Bäcklin.

Håkan Eriksson