Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektivt Mora fick storstryk

Mora fortsätter att blanda och ge i matcherna, en riktigt bra match senast mot Malmö förbyttes i ett ordentligt bottennapp mot Oskarshamn.
Hela 6–1 till smålänningarna som hade spetsen både framåt och bakåt.
– Vi måste göra mål i powerplay om vi ska vinna sådana här matcher, säger Moras tränare Patric Wener.

– Vi hade heller inte samma defensiv som senast, men vi spelar inte så dåligt, det är skärpan både framåt och bakåt som saknas.

Mora vann skotten med hela 42–30 och gjorde bara ett mål och det kom när det återstod 1,20 minuter av matchen. Det var lagkaptenen Tobias Ericsson som hittade rätt från blålinjen och gav Mora ett tröstmål.
Men på 42 försök borde Mora gjort minst fem mål till, för chanser saknades inte. Men oskärpa i kombination med en duktig IKO-målvakt i Patrick Galbraith stoppade Moras alla försök.
– Oskarshamn var lite hungrigare än oss och var otroligt starka med bra fart i mittzon. De fick också matchen dit de ville och kunde spela på målen från första perioden. Men livet går vidare även efter det här och det är ny match på fredag mot Djurgården och då får vi ta revansch för den här matchen, säger Patric Wener.

Av förståeliga skäl var det muntrare miner hos Oskarshamn.
– Vi är inne i ett avgörande skede på säsongen och vi hade gett oss fanken på att ta upp jakten på de framförvarande lagen och Mora var ett av de lagen. Och jag är oerhört tillfredsställd på hur vi genomför den här matchen, det var en häftig attityd hos spelarna, säger IKO:s tränare Fredrik Söderström.
– Speciellt vårt boxplay var riktigt bra, där vi genomför precis det vi pratat om.

Oskarshamn gjorde en helgjuten insats och kan de bibehålla den här formen är de definitivt ett av lagen som går till playoff-serien.
I Mora gjorde Mikael Zettergren comeback efter nära två års frånvaro i Västerås.
– ”Zäta” måste få tid att växa in i det här och honom kommer vi att få stor nytta av framöver, säger Patric Wener.
Mikael Wikstrand som i går skrev på för ett år till i Mora tvingades kliva av efter första perioden då han kände sig hängig och inte orkade spela.
– Jag tror inte det är någon fara och jag hoppas han är med igen mot Djurgården, säger Wener.

Håkan Eriksson