Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga avgörande tips om video-rånarna

Flera vittnen har hört av sig och förhörts. Det kommer nya tips, några med namnförslag på tänkbara rånare. Men ännu har inget lett till att något gripas för rånet mot Film& Fabel.
– Vi har uppgifter att jobba med men inget avgörande, säger spaningsledaren Jan Barck till DD.

Klockan var 20.57 på torsdagskvällen när två mörkklädda män med uppdragna huvor och masker för ansiktens kom in i butiken. Troligen hade de stått och väntat ut de sista kunderna. Med något som såg ut som en pistol, hotade den personalen, ryckte till sig pengar ur kassan - och försvann ut på torget, vek av åt höger och försvann någonstans vid Norrskensgatan.

De beskrivs som 170-175 cm långa och klädda i stort set lika så när som att en av dem hade texten ”Jack Daniels” på ryggen av sin munkjacka. Rånoffret säger vidare att skidmaskerna de bara sytts ihop så ingen hud syntes.
De uppges har pratat ”Rinkeby-svenska”.
– Vi har en del namn att jobba med, det finns en hel del kandidater, men än har vi inga klara misstankar mot någon speciell person. Vi tar gärna emot fler tips, säger Jan Barck.

Gubb Jan Stigson/DT