Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga godkända anbud – Hemtjänsten Tisken Väst blir kvar i kommunen

Nu står det klart att hemtjänsten Tisken Väst blir kvar i kommunal regi och det efter att inga godkända anbud kommit in.
– Vi har diskuterat frågan och det jag kan informera om idag är att upphandlingen av hemtjänstdistriktet Tisken Väst inte kommer att genomföras, säger Anna Hägglund (C) ordförande i omvårdnadsnämnden.

Det var i höstas som omvårdnadsnämnden gjorde ett försök att upphandla driften av hemtjänstdistriktet Tisken Väst. Anledningen var att spara pengar genom att lägga ut tjänsterna på entreprenad.

LÄS MER: Personal slår larm – äldre kvar i sängen till lunch

Men det kom aldrig några anbud till Falu kommun om att ta över driften och nu gör man ett omtag. Men tills vidare blir nu Tisken Väst kvar i kommunal regi och omvårdnadschefen Pia Joelsson säger att det inte blir någon förändring för kunder eller personal.

– Det blir inte någon förändring mot vad det är idag. De som har hemtjänst från omvårdnadsförvaltningen fortsätter att få samma omsorg och vård, säger Joelsson.

LÄS ÄVEN: Då privatiserades Korsnäsgården i Falun