Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga spår efter snustjuvarna

Nej, polisen kunde heller inte under tisdagen spåra de fyra män som besköts av polis efter försöket att köra över två poliser natten till måndagen.
– Vi har inga misstänkta gripna och vi har heller inte hittat den andra bilen, säger spaningsledaren Rolf Johansson.

Klockan var 01.40 när bevakningskamerorna hos Rolf Ericson Bil i Falun registrerar hur två bilar kommer till platsen och hur maskerade män bryter sig in i närbutiken. Det har nu konstaterats att det är i huvudsak snus som stulits.

Tjuvarna stördes av en väktare och flydde i två bilar som båda antas vara stulna. Förföljda av polis körde de mot Långshyttan, för att inse att de höll på att köra på en spikmatta. Båda bilarna vände och körde sedan i full fart mot två poliser som stannat för att stoppa dem.
Tilltaget bedöms som dråpförsök.

Poliserna svarade med att öppna eld mot bilarna och skadade därvid en så pass att tjuvarna övergav den och flydde med kamraterna i den andra bilen

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se