Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen oro inför invigningen

Inför öppningen av varuhuset utanför Uddevalla i maj förväntades stora störningar i trafiken. För att inte tala om kalabaliken som skedde 2005 i Edmonton, England där en person knivhöggs och flera klämdes svårt. Ikea i Borlänge har inför öppningen satsat på samarbeten med såväl polisen som Trafikverket. Dessutom är flertalet medarbetare från andra Ikea-varuhus inhyrda för att få det hela att gå smidigt. Ikea jobbar utifrån sina riktlinjer där säkerheten för kunder såväl som medarbetare är högsta prioritet.

Under en smygpremiär som anordnades för Ikea Family-medlemmar orsakade ett systemfel att fler än tänkt blev inbjudna. Alla säkerhetsaspekter har sedan dess blivit fullständiga och indikationen är att intresset inför öppningen är stort.
– Det ska bli en riktig familjefest och vi tror att 10 000 människor kommer att röra sig i varuhuset under dagen, säger Johan Nestor.

Innan varuhuset officiellt slår upp sina dörrar anordnas en tävling för de morgonpigga. Klockan 6 på morgonen startar en aktivitet där besökarna har chans att vinna en sittmöbel och ta den med sig hem. Tävlingen går ut på att sitta kvar i möbeln tills tävlingen är slut och det finns 50 stycken priser. En oro för att detta ska leda till hårda påtryckningar finns inte.
– Det kommer snarare att ha motsatt effekt då besökare kommer vid olika tidpunkter. Det är viktigt för oss att avgränsa och jobba nära vakt- och eventbolagen som kommer vara på plats, säger Anna Pilkrona Godden, stf. pressansvarig för Ikea Sverige.

Johan Nestor menar att aktiviteten leds med glimten i ögat och är ett roligt samt säkert sätt att möta kunderna på. Invigningsceremonin startar 9.15 och varuhuset slår upp dörrarna klockan 10.

Simon Lundberg
simon.lundberg@daladem.se