Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen rusning när ungdomsgården öppnade

På måndagskvällen var det premiär vid den nya ungdomsgården på Smedbergsskolan i Vansbro.
Någon rusning av besökare blev det inte.

De ungdomar som kom hade heller inte mycket positivt att säga om valet av lokaler.
– Det är väl ingen som vill gå tillbaka till skolan och vara i samma lokaler, var ungdomarnas samlade åsikt den här kvällen.

När DD besökte lokalerna vid 19-tiden var det runt tio ungdomar på plats. En halvtimme senare bara två.
– Det här var det tråkigaste vi gjort på länge och totalt värdelösa lokaler, menade Sammy Karlsson, Marcus Pollack. Marcus Bäck och Mathias Hellenberg.
Det har varit många turer kring kommunens ungdomsverksamhet efter att politikerna beslutade att avveckla verksamheten i fastigheten vid Tandtrollet i Järna. Istället ska nu verksamheten bedrivas i bibliotekets lokaler i Järna och på Smedbergsskolan.

Under vintern har arbetet med att ställa iordning de nya lokalerna pågått. Tanken har varit att verksamheten skulle starta upp efter sportlovet. Även om inte alla lokaler är helt klara vis Smedbergsskolan valde man att öppna på tisdagskvällen. Men i Järna har det visat sig att det krävdes en mer omfattande ombyggnad än planerat. Nu har man som mål att verksamheten där ska öppnas under vecka 11.

I Vansbro håller man öppet tisdagar och torsdagar samt varannan fredag mellan klockan 17.30 och 21.30. Vid det så kallade allaktivitetshuset på Myrbacka i Järna håller man öppet måndagar och onsdagar samt varannan fredag på samma tider.

Leif Olsson
leif.olsson@daladem.se