Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen skålar i champagne för trafikdödad varg

Rovdjursföreningens regionansvarige i Örebro län, Torbjörn Eriksson, gillar inte tidningen Jakt & Jägare. Därför passar han på att hämnas och sprida en ren lögn när Dala-Demokraten upplåter honom plats för en debattartikel.

Genmäle om Torbjörn Erikssons inlägg

Torbjörn Eriksson påstår att Jakt& Jägare rapporterat att jägarna firar och skålar i champagne efter att en varg blivit ihjälkörd i en trafikolycka. Torbjörn Eriksson skriver att han läst det på tidningen Jakt & Jägares hemsida.

Sanningen är att Jakt & Jägaresredaktion helt kortfattat refererat att vargen blev påkörd utanför Surahammaroch avlivades. Inga skålar i champagne alltså.

LÄS OCKSÅ Per fick sin jakthund dödad av varg

Nu undrar någon kanske varförRovdjursföreningens regionansvarige i Örebro skriver på det sättet. Sanningen är att Torbjörn Eriksson är missnöjd med att han stoppats som kommentator i Jakt & Jägares webbtidning. Hans bidrag i debatten innehåller allmänt rent kränkande påhopp på människor som exempelvis fått sin jakthund dödad av varg. De får skylla sig själva, heter det ofta i Torbjörn Erikssons inlägg.

LÄS OCKSÅ Insändare: "Ni svartmålar hela jägarkåren"

Sådant kan vi som jakttidning intepublicera. Användningen av löshund vid jakt är en hörnsten i den svenska jaktkulturen. Att vi skulle publicera Torbjörn Erikssons inlägg är lika absurt som om en golftidning publicerade inlägg som konsekvent syftar till att misskreditera människor som sysslar med golf.

Anders Ljung,

chefredaktör och ansvarig utgivare Jakt & Jägare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel