Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen uppgörelse med Moraparken

Mellan december i fjol och april i år skötte Moraparken driften av Gesundaberget. Så blir det inte kommande ­vinter. Trots försök från Moraparkens sida gick det inte att få någon ­lösning tills stånd. Enligt ägaren Ulrich John är dock ambitionen att öppna även i vinter.

– Vi försökte men kom aldrig fram till en uppgörelse med motparten. Gången är sådan att vi skulle ha tagit fram ett underlag som kommunstyrelsen sedan hade kunnat ta ställning till, berättar Moraparkens vd Jan Berggren.

– Vår styrelse kom till slut fram till att det inte gick att få fram till ett beslutsunderlag åt kommunstyrelsen, säger Jan Berggren.
Därmed är en sak säker: Moraparken kommer inte att stå för någon form av drift på Gesundaberget. När man drev Gesunda förra året var det fortfarande meningen att Ulrich Johns Berik Capital Advisors skulle ta över Moraparken senast den första juli år. Men som bekant lyckades man inte få fram pengarna.

– Vår ambition är att öppna Gesundaberget lagom till säsongen, säger Gesundas ägare Ulrich John och fortsätter:
– Vi för en bred diskussion med flera olika parter och kommer att gå ut med information när allt är klart.
Gesundaberget AB visade ifjol en jätteförlust på 49,7 miljoner kronor (resultat före finansnetto). Även tidigare har anläggningen gått med förlust flera år i rad, men då bara med några enstaka miljoner.
Den som googlar på Gesundaberget får upp Sportstyle Resorts.

Innan förra säsongen, då Moraparken drev Gesundaberget, var det Sportstyle Resorts som marknadsförde och drev alla fyra anläggningar där Ulrich John hade ägande: förutom Gesundaberget även Ekholmsnäsbacken (på Lidingö), Storliens Högfjällshotell och Almåsberget i Jämtland.
– Sportstyle har vi avvecklat och Storlien är sålt. Ekholmsnäsbacken och ­Almåsberget drivs med samarbetspartners, förklarar Ulrich Johan.

Rosa Golzio/DT