Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget bekymmer med ordning och reda

Det är bra att miljöinspektionen gör kontroller, tycker Daniel Målare, ägare till konditori Zolá. Det är ju för kundernas skull och Daniel ser inte kontrollbesöket som ett bekymmer, snarare som en trygghet.

Annons

Vid ett uppföljningsbesök hade konditoriet åtgärdat anmärkning och allt var i sin ordning.– Det gick bra, konstaterar Daniel Målare dagen efter uppföljningsbesöket.– Det är ju upp till oss att det ska vara ordning och reda och vi upplever inte det som ett bekymmer.Konditoriet fick bland annat en anmärkning för att dörren stod på glänt vid kontrollbesöket.Det blir väldigt varmt i lokalen ibland och visserligen hade man myggnät, men miljöinspektören ville att man skulle lösa ventilationen på annat sätt.I normala fall är dörren stängd, men eftersom miljöinspektionen sker oanmäld blir det situationen just vid tillfället som står i protokollet, förklarar Målare.– Vi har ju till exempel alltid mössa, men om jag skulle ta av mig den bara tillfälligt och de kommer just då så kommer det med som anmärkning. Det här är i sin ordning, tycker konditoriägaren, reglerna ska följas eftersom det är för näringsidkarens eget bästa och för kundernas trygghet.– Vi jobbar ju hela tiden för att förbättra och det är bra om de påpekar om något är fel, tycker Målare.Lena Relte