Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget damlag i Falu BS

Förra säsongen hade Falu BS ett damlag i division 1 i bandy.
Men den här säsongen tvingas man lägga ner på grund av en serieomläggning.

– Det är jättetråkigt och jag vet inte vad förbundet tänkt på när de gjorde den här förändringen. Men det är bara att acceptera och vi får komma igen till ett annat år, säger Falu BS ordförande Annika Stålberg.
– Tjejerna tränar på som vanligt och vi får se vad som händer framöver, det är i alla fall ännu ingen som lämnat oss på grund av det här.

Förra säsongen spelade Falu BS (då bollsällskap, numera bandysällskap efter konkursen) i division 1, serien strax under elitserien. Det kunde man göra tack vare inlånade spelare från allsvenska Sandviken. Falu BS fick själv inte ihop full trupp.
Den här säsongen har Svenska bandyförbundet lagt om seriesystemet så att de allsvenska lagen delas in i tre grupper tillsammans med division 1-lagen. När nord-, mitt- och sydallsvenskan är färdigspelad till jul går de två bästa lagen i varje serie till en elit-serie medan resterande lag spelar fortsättningsserie norra och södra.

I förbundets indelning hamnade Falu BS i den norra gruppen tillsammans med Sandviken, vilket omöjliggör ett samarbete mellan klubbarna.
– Vi vågade inte anmäla ett lag eftersom vi inte alls tål några skador och sjukdomar med de få spelare vi har, säger Annika Stålberg.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se