Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Inget klart i kommunvalet"

Natten är lång.
Det var de samlade reaktionerna när de första vallokalsundersökningana kom upp på storbildsskärmen inne på Kulturhuset i Vansbro.
Där hade Socialdemokraterna i Vansbro förlagt sin valvaka i går kväll.

– Jag tror att inte att man kan dra för stora slutsatser av vallokalsundersökningen, sade Nall Lasse Andersson , första namn på Socialdemokraterna kommunlista och kommunalrådskandidat.
De första resultaten och prognoserna i riksdagsvalet var inget man jublade över i Kulturhuset. Då grusades hoppet om ett maktskifte på regeringsnivå.
– Vi kan nog bara hålla tummarna för att det ska gå bättre här i kommunvalet, säger Nall Lasse Andersson.
Något resultat därifrån var det dessvärre svårt att få under kvällen på grund av vissa problem med rösträkningen.
Strax före midnatt var ändå rösträkningen i Äppelbo och Nås klara. Det visade att partiet fått ett starkt stöd i Nås med 40, 2 procent och 29,8 procent totalt. Men då var inte rösträkningen klar i varken Järna eller Vansbro.
– Vi har nyss talat med röstförättarna och det dröjer nog fram till efter midnatt innan de förhoppningsvis räknat alla röster, säger Nall Lasse Andersson.



LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se