Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget premiärflyt för Dalkurd

Annons

Trots en man mer i nästan hela andra halvlek lyckades inte Dalkurd ta tre poäng i premiären hemma på Domnarvsvallen.
Ett starkt kämpande Luleå klarade 1-1.

– Vi började bäst och äger i stort sett hela matchen och det är tråkigt att vi bara får en poäng med oss. Fotboll är inte rättvist, säger Dalkurds assisterande tränare Umut Koc.
Visst var Dalkurd det bättre laget och borde efter spelfördelning och chanser vunnit med ett par bollar. Men oflyt i kombination med oförmåga gjorde att det bara blev en poäng.
'
Sedan hade Dalkurd ingen tumme med domaren heller, Särnbrink från Segeltorp friade vid två klara straffsituationer och dessutom dömde han bort ett mål som från läktarhåll såg korrekt ut.
– Det var två solklara straffar och för mig var det ett regelrätt mål vi gick miste om. Målvakten tappade ju bollen. Men jag skyller inte på domaren, vi skulle ha vunnit ändå, säger Umut Koc.
– Jag tycker domaren gjorde rätt i alla tre situationerna, säger Luleås tränare Fredrik Waara.

Nja, det var han nog ensam om att tycka, tillsammans med domaren.
Redan efter tre minuter var Chidi Omeje igenom, men när Omeje skulle rulla bollen i mål fick målvakten Lauri Rönkkö honom ur balans.

Den andra straffsituationen var en hands klart innanför straffområdet som domaren flyttade ut till en frispark.
På den efterföljande frisparken tappar målvakten bollen till Peshraw Azizi som skjuter bollen i mål. Ett mål som alltså blev bortdömt, där domaren ansåg att målvakten hade bollen under kontroll.

Luleå tog ledningen med 1–0 efter en snabb spelvändning där Linus Bolin inte hittade rätt med passningen.
Daniel Ahonen avslutade kliniskt och det blev en riktig kalldusch för hemmalaget, som dock skapade tillräckligt under första halvlek för att kunna kvittera.
Bland annat hade Chidi Omeje efter en halvtimme ett stenhårt skott i ribbans underkant, men närmare än så kom inte Dalkurd i första halvlek. Förutom då de omdiskuterade situationerna.
Men Luleå kunde med lite flyt haft 2–0 också, en boll på mållinjen som Linus Bolin rensade undan. Bolin fick där revansch för passningsmissen.

Efter sex minuter i andra halvlek visades Luleås målvakt, Lauri Rönkkö, ut efter att han tagit bollen med handen utanför straffområdet.
Efter utvisningen backade Luleå hem med allt folk och Dalkurd hade svårt att luckra upp Luleås försvar.
Matchen såg länge ut att sluta 0–1, men Dalkurd skulle få sin kvittering i den 85:e minuten då Brwa Nouri snappade upp en målvaktsretur och nickade in bollen.
– Kul att vara med igen, men tråkigt att det bara blev en poäng. Men fortsätter vi så här så kommer segrarna, säger poängräddaren.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se

Dalkurd–IFK Luleå 1–1 (0–1)

  Mål: 0–1 (10) Daniel Ahonen, 1–1 (85) Brwa Nouri.
Utvisning, Luleå: Lauri Rönkkö (51, friläge).
Domare: Björn Särnbrink, Segeltorp.
Publik: 284.
Dalkurd: Frank Pettersson – Micael Tuhkanen, Peshraw Azizi, Rebin Gharib Sulaka, Linus Bolin – Gzim Istrefi (65), Eyasu Alemayehu, Smajl Suljevic, Michael Junior Omoh – Jesper Medén (74), Chidi Omeje.
Ersättare: Brwa Nouri (65), Omar Jagne (74), Alexander Ekblad, Aziz Milli, Celal Serhanoglu, Mathias Ahlnander.