Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingvar tog sats rakt ut i luften och ”plask!”

Ett föredömligt kort tal vid invigningen av stålbassängen. Sedan klippte Ingvar Henriksson bandet, backade, tog sats - och hoppade med huvudet före från tremetersplattformen.

Annons

Kultur- och fritidsnämndens ordförande rev ner glada skratt och applåder för sitt tilltag, som ingen visste om i förväg. Ingen trodde heller han skulle hoppa, eftersom han stod där uppe och invigde i svart kostym...
Nya badet i Ludvika Sporthall är invigt. 5,5 miljoner kronor har det kostat att äntligen bygga bort bekymret med kakelsläpp. Invigningen lockade några hundra personer och fortsatte med plaskdyk av Magnus Fling från badpersonalen, dykuppvisning av Bengt Lindblad och Per Lindholm från Ludvika Sportdykarklubb samt testsim med Ludvika Simsällskaps adepter.
– Det var en snabb och bra 25-metersbassäng även tidigare. Testtävling den 10 mars får utvisa om den blivit snabbare, säger LSS simtränare Magnus Engström för 200 simmare som ett halvår rest till träningar i Grängesbadet.
– Vi börjar bli bättre på vändningar.., säger han om den korta Grängesbassängen.
Invigningen bjöd på mycket mera. Discobowling, som denna lördag testar även lördagskvällar, fräscha skjuthallen, Atctic gym, sporthallskafét och utställningar i foajén.
– Jag är bara lycklig, säger sporthallschefen Peter Hoxell.

Boo Ericsson
ludvika@daladem.se