Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inne med gamla bilder

På lördag släpps senaste boken ”Borlänge i bild” med 830 bilder från 1950-talet. Samtidigt håller några entusiaster på att samla material till en egen bok om Kvarnsveden.

Annons

Det tycks vara riktigt inne att minnas gamla tider i ord och bild.
För bara ett par veckor startade en cirkel om Kvarnsveden. Förhoppningen är att få bilder och berättelser om Kvarnsveden vad gäller profiler, artister, affärsmän, musiker, föreningsliv och järnvägen för att nämna något. Målsättningen är att ge ut en bok om Kvarnsveden.

Den som tog första steget till cirkeln var Per Olof Herrdin. Han är engagerad i Borlänge Nostalgi och Samlarföreningen samt med stöd av ABF kunde projektet dras i gång.
– Det finns en hel del material om Kvarnsveden, säger han och berättar att man försöker få material till en bok.
För att få med allmänheten i det här arbetet ordnades öppet hus i kulturhuset Forum under måndagen. Dit var alla välkomna med bilder och berättelser. En hel del kom också med sina bilder.
– Det finns massor av bilder i hemmen, säger Per Olof Herrdin.

Jan Olov Blomqvist kom med en del intressanta bilder. Ett var från ett hockeylag med bland annat radioprofilen Hans Johansson i laget.
Här var det meningen att laget som spelade i BT-serien skulle kalla sig CCN men av någon anledning blev CCM.
Per Berglund satt och scannade in bilderna eftersom de kom in.
– Verkligen kul, säger han om uppdraget.

Det fina med de här gamla bilderna från 30, 40 och kanske 50-talen är att de är svartvita och av bra bildkvalitet.
Därefter kom de första färgbilderna som då var inne men som snart bleknade bort.
Medlemmarna i den här cirkeln var sju till antal när verksamheten startade för fyra veckor sedan. De träffas två gånger i månaden och kommer säkert att lyckas med målsättningen att få ge ut en bok om Kvarnsveden.
Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se