Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAIS Mora förlorade tredje matchen för säsongen – fick med en poäng hem

KAIS Mora har inte haft den inledning av säsongen som många förväntat sig. Inför matchen mot Karlstad på bortaplan stod dalalaget på nio poäng på fem matcher. Tre segrar och två förluster. Mot Karlstad skulle det bli ännu en förlust, då Mora för efter förlängning.

Annons

KAIS Mora har haft det motigt i inledningen av årets upplaga av SSL. Laget har ofta underpresterat i matcherna, något de även gjorde mot Karlstad på bortaplan under fredagskvällen.

– Vi är inte där vi ska vara idag heller. Vi kan inte tro att vi kan vinna matcher om vi spelar på den här nivån, säger KAIS Moras tränare, Noel Alm Johansson efter matchen.

Laget har som sagt gått trögt under inledningen, så har även Anna Wijk(relativt sett) gjort. Men under de senaste matcherna har hennes mål- och poängproduktion kommit igång. I matchen mot Karlstad inledde hon målskyttet i mitten av den första perioden.

– Anna gör det bra, hon gör det hon ska som ledare och visar vägen. Men ibland spelar det ingen roll hur bra hon är, vi kan inte ha Anna Wijk på alla positioner. Alla spelare måste komma upp i sin nivå.

Efter Wijk ledningsmål gav hemmalaget henne svar på tal genom att göra två snabba mål, kort efter ledningsmålet. Resultatet stod sig till andra perioden.

– Vi gör två dåliga perioder, samtidigt som Karlstad är bra idag. Men det känns så surt att vi aldrig kommer upp i den nivå vi har kompetens för att hålla. Nästan ingen presterar det de ska där ute på planen idag.

I andra perioden kvitterade ynglingen Moa Gustafsson ställningen till 2–2. Ett mål som var hennes första för säsongen och som blev periodens enda.

– Våra unga spelare gör det de ska idag, de kommer in med den energin som behövs och som vi kan kräva. Det är av de äldre och rutinerade spelarna jag vill se mer av.

I matchens tredje period återtog sedermera hemmalaget innan Wijk återigen kunde kvittera, bara för att få se Karlstad än en gång gå upp i ledning.

– Vi är inte förtjänta av tre poäng en dag som denna, vi är inte förtjänta av poäng. Spelar vi som gör ska vi inte ha några poäng alls.

Trots Alm Johanssons missnöje så skulle ändå Mora få med sig en poäng hem. Sju sekunder från slutsignalen stänkte Lina Svarfvar in kvitteringsmålet som innebar förlängning och en poäng.

– Det var riktigt nervöst där på slutet. Vi hade någon dubbelchans och kunde avgjort matchen under ordinarie tid, men så blev det inte. Men Linas mål var väldigt skönt sett till matchen, även om det var orättvist.

Någon mer poäng hade inte Mora att hämta i Colorama Arena. Förlängningen slutad med ett insläppt mål bakåt efter tre minuter och ännu en förlust på kontot.

– Sett till matchen får vi vara nöjda med en poäng idag, men samtidigt vill jag inte att vi ska åka ner till Karlstad och vara nöjda med en poäng, vi kan mer än så och vi måste börja bevisa det.

Vad är det som gjort att det gått så trögt i inledningen av säsongen?

– Jag vet inte, men vi är aldrig med mentalt i matcherna. Det är som att vi inte riktigt tar det här på allvar. Och det där är något som faller på mig, där har jag ansvaret att få spelarna att förstå det, men samtidigt måste spelarna också kunna inse det.

Trots den tröga starten så ligger ni inte så långt efter täten, hur känns det?

– Nej, vi har ju inte så jättelångt upp och det är fortfarande höst. Vi vet att det är i vår det gäller och i den målsättningen är vi trygga. Men vi måste börja kunna visa för oss själva att vi tar steg i rätt riktning och det tycker jag inte vi har gjort hittills.

Vad kan man ta med sig från en sådan här match?

– Inte mycket, men det som jag ser som positivt är att vi redan på söndag har match igen och där ska vi kunna studsa tillbaka. Det hoppas jag verkligen.

KAIS Mora ligger för närvarande sjua i SSL-tabellen på tio poäng, åtta bakom ledarna IKSU.

Lina Svarfvar gjorde det viktiga kvitteringsmålet i slutsekunder av den tredje perioden.

Karlstad IBF–KAIS Mora 5–4 (2–1, 0–1, 2–2, 1–0)

Första perioden: 0–1 (9.14) Anna Wijk(Therése Karlsson), 1–1 (11.08) Sara Dahlström(Malin Hjelm), 2–1 (13.05) Jessica Eriksson(Luize Bilinska)

Andra perioden: 2–2 (9.44) Moa Gustafsson(Anna Wijk)

Tredje perioden: 3–2 (4.14) Frida Sawhn(Jessica Eriksson), 3–3 (10.38) Anna Wijk(Moa Gustafsson), 4–3 (15.43) Dragana Mrksic(Meja Holgersson), 4–4 (19.53) Lina Svarfvar

Förlängning: 5–4 (2.47) Jessica Eriksson(Tilda Flodell)

Skott: 19–22 (5–6, 5–7, 9–9)

Utvisningar, Karlstad: 2 x 2

Domare: Anders Fredriksson och Johnny Lindberg

Publik: 270

Mer läsning

Annons